A szomszéd fala mindig zöldebb

A szomszéd fala mindig zöldebb blogbejegyzés

A szomszéd fala mindig zöldebb

Fű, banán, alma, borsó vagy babér, bármelyik árnyalatára is gondoljunk, a zöld szín a megosztó színek közé tartozik, különösen, ha lakberendezésről van szó. Szerintünk minden szín megállja a helyét otthontervezéskor, de csak akkor, ha tudatosan és ízlésesen használjuk, a megfelelő mértékben. Hogy lehetséges ez? Megmutatjuk!

Mit zöldítsünk?
Ha hezitálás nélkül, örömmel ragaszkodsz a zöldhöz, akkor is légy óvatos, ne hagyd, hogy elragadjon a hév. Érdemes kikérned egy szakértő lakberendező véleményét, esetleg látványterveket is készít neked. Hiszen nem mindegy, hogy a falakat fested zöldre, rögtön felmerül a kérdés, hogy milyen zöldre és mely falakat, az összeset, vagy csak egyet-kettőt, esetleg csak egy falszakaszt?

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Zöld színek nappali, étkezőfotó: pinterest.com

Tipp: Egyre inkább az a trend, hogy különböző színűre tervezzük a falakat, vagy a domináns színtől eltérő árnyalatúra alakítunk egy falszakaszt. A végeredmény izgalmas, dinamikus és cseppet sem unalmas. Ne csak a festékek, hanem a tapéták között is érdemes széjjelnézni, rengeteg gyönyörű mintázatot lehet találni!

Zöld falszínek hálószobában

Szeretnéd, ha a függöny is zöld lenne? Esetleg a szőnyeg vagy a kanapé? Ne feledd, a kevesebb néha több, egy lakberendezővel karöltve pedig garantáltan nem fogsz mellélőni és elégedett leszel a végeredménnyel!
Mely színekkel harmonizál?
Bár nem elhanyagolható, hogy a zöld melyik árnyalatáról van szó, leginkább a fekete, fehér, szürke és barna színekkel illik össze. A zöld-barna-fehér kombináció friss, üde, és rendkívül természetközeli érzetet kelt, míg a zöld-fekete-fehér inkább modern, kontrasztja miatt szemrevaló színtrió.
Zöld és barna színvilágú nappali
fotó: pinterest.com
Hogyan válasszunk kiegészítőt?
Legyen szó ágytakaróról, függönyről, díszpárnákról, falióráról, árnyékolóról vagy lámpáról, nagyon fontos, hogy konkrét koncepció alapján válogassuk össze a kiegészítőket, ne ‘ad hoc’ jelleggel. Gyakori probléma, hogy otthontervezés előtt nincs elképzelés, kiforrott ötlet, csak hangulat, benyomás vagy leértékelés alapján dönt az ember, aminek következtében a végeredmény végül bosszúságot fog okozni. A párnák nem illenek a kanapéhoz, a minták sokasága diszkomfort érzetet teremt. Sajnos előfordul, hogy azt a pénzt, amit impulzusvásárlásra költöttél, célszerűbb lett volna egy szakemberre fordítani.
Zöld és barna mintás kiegészítők nappalibanfotó: pinterest.com
Nem is gondolnád mennyit számít, hogy az adott szín milyen anyagokon, felületeken jelenik meg. Fényes, vagy matt, csillogó, pihe-puha, durva vagy áttetsző. Csupa csupa jelentéktelennek tűnő apróság, melyek mégis gyökerestül meg tudják változtatni az enteriőr összhatását.
Zöld fal nappaliban, díszléccelfotó: okdesigninterior.com
Tipp: Ne becsüld alá a díszléceket! Megkoronázzák az enteriőr karakterét, elegánssá és optikailag is szebbé varázsolják a helyiséget.
Legyen zöld!
A zöld szín legalább annyira lehet férfias legénylakás alaphangja, mint egy nőies otthon miliőjének megteremtője. Előbbi esetben erőteljesebb, sötétebb színekkel kombinálva (például fekete, barna vagy szürke), utóbbinál pedig lágy árnyalatokkal, sok fehérrel, halvány sárgával, vaníliával összehangolva.
Zöld fal hálószobábanfotó: interiordesign.lovetoknow.com
Kitűnő választás egy kényelmes, üdítő nappaliban, modern konyhában, fiatalos hálószobában vagy bájos gyerekszobában. Egyszóval, bármelyik helyiségben megállja a helyét! Stílusban talán inkább a modern, esetleg minimalista stílusoknak feleltethető meg, de contemporary-ba is beépíthető.
Zöld-fehér konyhabútor modern nappalibanfotó: indogate.com
Manapság már rengeteg olyan innovatív faldekoráció (pl. 3D falburkolat), izgalmas világítástechnika, álmennyezeti megoldás… stb. létezik, melyekkel még különlegesebbé és egyedibbé tehető egy lakás, családi ház, iroda, kávézó vagy bármilyen ingatlan.

Olvastad már?
Terek nagyítása és szűkítése 2. – A színek térhatása
Falfülke vagy polc?

No Comments

Post A Comment