Különleges felső elemek a konyhában

Különleges felső elemek a konyhában

Különleges felső elemek a konyhában

Mitől lehet különleges?

A felső elemek praktikusak, hiszen könnyen elérhetők és jól hasznáhatók. Na de mitől lesznek szépek vagy különlegesek? Természetesen sokféle jó válasz létezik erre a kérdésre. Lehet formájában, színében is különleges, de akár az is nagyon érdekes lehet, ha egyszerűen nincs 

Az is érdekes és különleges megoldás, ha nem a felső elemeket, hanem a páraelszívót, esetleg annak takarását választjuk különlegesre. Erre egy másik cikkben ki is tértem.

Üveges vagy sem?

Akár klasszikus, akár modern konyhát szeretnénk, az üveg mindig segítségünkre van, ha kicsit más megoldásra vágyunk, mint a megszokott. A lenti képeken hoztam klasszikus és modern konyhákat, ahol játszottak az elrendezéssel és az üveges szekrény formájával és színével is. Hiszen minden egyes felület valamit hozzáad vagy elvesz a designból, miért ne lehetne ezt tudatosan kihasználni, hogy alkothassunk valamit, ami nem szokványos?

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Játék a színekkel

Különböző színeket használhatunk úgy is, hogy ellentmond a konyha vonalvezetésének. Esetleg kiugrik a megszokottból ahelyett, hogy beolvadna.

Tömbök

Különleges hatás érhető el, ha a konyha felső eleme külön tömböt alkot a konyha többi részétől, és önállóan állja meg a helyét. Különleges fogantyúkkal még inkább hangsúlyossá válhat. Ezt a hatást igyekszik erősíteni a most egyre divatosabb, két szintes felső elemsor kialakítás is, ahol a magas elemek és a mélyebb felső elemek színe egybeér, és a keskenyebbek pedig külön világot alkotnak. Ezek akár anyagukban is meglehetősen eltérhetnek a konyha többi részétől.

Bútor, mint önkifejezés

A konyha a legtöbb lakás lelke lehet, főleg, ha szeretünk főzni vagy a családi élet központjának tekintjük. A bútorokat érdemes úgy tervezni, hogy a végeredmény tükrözze azt, ami nekünk szép vagy különleges. Ha rendszeretők vagyunk, bátran tegyünk be átlátszó üveges részeket, ha szeretjük a rumlit elrejteni, gyönyörű formák közül választhatunk a teli frontok között is.

Fogantyúk

A konyhák felső és alsó elemei nyugodtan kaphatnak különböző fogantyúkat. Az is jó megoldás lehet, ha az egyik egyáltalán nem kap fogantyúkat. A fentebb látható képek között számos izgalmas példa akad mindenféle megoldásra. Használjuk őket inspirációként!

No Comments

Post A Comment