Árnyékolás pliszével

Árnyékolás pliszével

Árnyékolás pliszével

Nincs hely a függönykarnisnak vagy egyáltalán nem is szeretnél függönyt a konyhádba vagy a fürdőszobába? Nehezen tudod megoldani a tetőtéri ablakok árnyékolását? A pliszé kiváló megoldást ezekre a helyzetekre!

A pliszé egy rendkívül egyszerű és szép megoldás ablakaink árnyékolására, ideális választás irodába, tetőtéri lakásba, családi házba, tulajdonképpen mindenhová! Konyhába és fürdőszobába a legkedveltebb megoldás, hiszek ezeken a helyiségekben minden centiméter számít.

plisze-konyhabanfotó: homeart.com 

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

A pliszé nyitása és zárása történhet kézzel, zsinórt vagy gyöngyláncot húzva, de létezik pálcával irányítható, sőt motoros változat is. A pliszé anyagában két oldalt lyukacskák vannak amiben a vezetőzsinór fut. A zsinór mentén tudjuk fel-és lehúzni, mely harmonikaszerűen nyílik és csukódik. A pliszét a nyílászáró szárnyára rögzítik így az ablak nyitásával együtt mozog. Ez a legjobb megoldás ha már nincs hely a karnisnak!

Pliszékfotó: pinterest.com

Anyaga lehet fényáteresztő, árnyékoló vagy teljesen fényzáró. Léteznek dupla pliszék, melyekkel megoldható, hogy egyszerre két funkciót töltsön be. Lehet egyidejűleg sötétítő és fényáteresztő is. Vízlepergető bevonatú anyagokkal is gyártják, így még könnyebben tisztítható.

Cseresznyefavirág mintás pliszéfotó: leha.at

Széles szín-és mintaválasztékban kaphatóak, melynek köszönhetően nem csak praktikus, hanem dekoratív is, hozzáad az enteriőr hangulatához. Típusait tekintve lehet feszített, szabadon függő és tetőtéri.

Pliszé nappalibanfotó: teba.de

Modelltől függően két irányba is mozgathatjuk, így nem kell a teljes ablakot besötétíteni. Az ablak formája sem szabhat határt mivel rakhatunk pliszét háromszög, félkör vagy akár egyedi formájú ablakra is. Ha a tetőtéri ablakunk olyan magasságban van ahol nem érjük el, akkor sincsen semmi gond, mivel a motoros megoldással ez távolról is nyitható/zárható.

Pliszé tetőtérben

A pliszé előnyei:

  • célszerű
  • praktikus
  • dekoratív
  • széles választékban kapható

Olvastad már?
Mindent a függönyökről
Otthonunk szíve, a nappali

No Comments

Post A Comment