Falfülke vagy polc?

Falfülke vagy polc blogbejegyzés

Falfülke vagy polc?

Aki a polcokat szereti, a falfülkét talán még nem ismeri. Sok helyen probléma, hogy a fürdőszobában lévő polcok sok helyet foglalnak, a nappali szekrény pedig már zsúfolásig tele van. Erre kínál megoldást a falfülke, mely tulajdonképpen a falba kialakított tárolóhely, mely rendkívül helytakarékos és még dekoratív is. Elmondjuk hova lehet ilyet betervezni, és hogy miért praktikusabb és jobb megoldás, mint a polcok halmozása.

A falfülkék nagyszerűsége abban rejlik, hogy azzal együtt, hogy betöltik a megszokott, polcos szekrények funkcióját, szépségük többletértékként is hozzájárul az enteriőr hangulatához.

Íves falfülke

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

A falfülkék általában gipszkartonból készülnek, fürdőszobában azonban inkább ytong felhasználásával nyerik el formájukat. A falfülkék különféle burkolást kapnak attól függően, hogy milyen helyiségbe tervezzük őket, hiszen más hatásoknak vannak kitéve a fürdőszobában, mint például a nappaliban vagy a konyhában.

Megvilágított falfülke dekorációkkal

Készíthetőek szabályos, egyenesvonalú és íves formák is, így egyedi kialakításokban is gondolkodhatunk. Helyezhetünk bele világítótesteket, melyek általában spot lámpák, ennek köszönhetően rendkívül hangulatos hatást eredményeznek. Tulajdonképpen bármelyik helyiségbe helyet kaphatnak, és az enteriőr praktikus, esztétikus részeként értelmezhetőek.

Falfülke dekorációkkal

Nappaliba, előszobába készült falfülkébe érdemes valamilyen dekorációt tenni, kisebb tárgyakat, képeket, növényeket elhelyezni ezen a területen. Hálószobában az ágy támlája mögé téve a leghasznosabb, hiszen így a lefekvés előtti olvasnivaló és az ébresztőóra is karnyújtásnyira lehet tőlünk. Talán a fürdőszobában a legkedveltebb és legjobban kihasznált elem, hiszen ez a helyiség általában kicsi, így a felszerelt polcok zavaróan sok helyet foglalnak el a térből.

Dekoratív falfülke fürdőszobában

Tudtad? Fürdőszobába a falfülkék mélysége 10-20 cm között szokott lenni.

Mozaikos falfülke fürdőszobában

Burkolását megbolondíthatjuk úgy, hogy a hátulját másfajta csempével vagy mozaikkal rakjuk ki.

Kék burkolatú falfülke hálószobában

Fotók: pinterest.com

Olvastad már?
Okos fürdőkád megoldások kis fürdőszobába
Otthonunk szíve, a nappali

No Comments

Post A Comment