Praktikus gardrób – a ruhalift

Praktikus gardrób, a ruhalift fejléc

Praktikus gardrób – a ruhalift

Mi is az a ruhalift?

A ruhalift a kis és nagy gardróbok egyik legpraktikusabb vasalata. Régóta fellelhető a piacon, de kevesen tudják, mire jó és hogyan érdemes vele gondolkozni, hová érdemes betervezni és miért.

A legtöbb esetben nagyon jól kihasználható, extra akasztós felületet adhat, ami nem feltétlenül helyettesíthető, különösen, ha nagy belmagasságot szeretnénk jól kihasználni. A lift lényege, hogy az akasztórúd lehajtható, így a rajta lévő ruhák kényelmesebben elérhetők. Ezzel a megoldással egészen magasra is tehetünk akasztós ruhákat, hiszen a ruhalift egy egyszerű mozdulattal lehozza majd nekünk.

Ruhalift

Hová és mikor érdemes berakni?

A ruhaliftek sokféle méretben kaphatóak, és legtöbbjük szélességre állítható bizonyos méretek között, ezért kisebb-nagyobb szerkények belsejébe is bátran gondolkozhatunk bennük. Már 50 cm széles szekrénybe is kaphatóak. Egészen széles méreteket képesek áthidalni, minél jobb minőségű a vasalat, annál nagyobbra lehet állítani. 120 cm szélességig is lehet használni némely típusokat, így akár új gardróbot tervezünk, akár régit szeretnénk jobban kihasználni, megtehetjük a rugalmas beszerelési lehetőségeik miatt.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Ne feledkezzünk meg azonban a térigényről, hiszen ezek a szekrényből kihúzva, a szekrény előtt meglehetősen sok helyet igényelnek. Ahhoz, hogy az ide akasztott ruhákból tudjunk válogatni, a szekrény előtt jó, ha hagyunk 120 cm teret, hogy kényelmesen odaférjünk.

Mikor praktikus liftet hasznáni?

Amikor rengeteg akasztós ruhánk van, akár kisebb belmagasságnál is, hogy alá fiókokat vagy polcokat tehessünk. Megoldás lehet az is, hogy felül csak rövidebb holmikat, ingeket, szoknyákat tárolunk, és alul magasabb helyet hagyunk a hosszabb ruháknak, vagy fordítva. Ha megvan hozzá a belmagasságunk, hogy egymás alá-fölé két teljes értékű akasztórúd elférhessen, felülre kerülhetnek akár kabátok is, ez már 270 cm magas szekrénynél is megvalósulhat. Fontos, hogy adott legyen hozzá a szekrény előtt annyi tér, hogy kényelmesen használhassuk.

Természetesen ne essünk kétségbe akkor se, ha nem tudunk lifttel tervezni, hiszen nagyon sok jó megoldás létezik, ami segíthet. A ruhaakasztó rúd jó választás lehet, ha két sor akasztót szeretnénk, de nincs helyünk a szekrény előtt. Kifejezetten jó megoldás, ha a mennyezetre szeretnénk szerelni az akasztórudat, mert szekrényt nem tervezünk.

A ruhaliftek beszerelését mindenképpen bízzuk szakemberre, aki a megfelelő méretet meg tudja nekünk rendelni és garanciálisan beszerelni.

No Comments

Post A Comment