Mi megy a habszegfűhöz?

Olvasási idő 2 perc

Na nem a virághoz, hanem a Platinum habszegfű falfestékéhez. A körömvirág színtől valamivel sötétebb árnyalat illik a klasszikus fehér bútorokhoz, az olyan lakásokhoz, ahol fehér szegőkkel vannak a szobák körbevéve derékmagasságban és szeretnénk egy kis meleget becsempészni.

Tovább >>

Az új kedvencünk: a loft stílus

Olvasási idő 2 perc

A XIX. századi Párizsban felvirágzó művészeti élet festői és szobrászai egyre nagyobb helyigénnyel léptek fel, ezért nagy belmagasságú és napfényes műtermeket kerestek. Ezeknek a kívánalmaknak az elhagyatott gyárépületek tökéletesen megfeleltek, ráadásul a padlástérben a lakrészüket is kialakíthatták.

Tovább >>

Letűnt korokat idéző stílus: a provanszi

Olvasási idő 2 perc

A provanszi stílus Franciaország déli részéről származik, Provance-ból. Ez a terület valaha a rómaiakhoz tartozott, eredetileg Provincia Romanának hívták, ebből ered a neve is. Később francia fennhatóság alá került és immár oda tartozik több, mint 500 éve.

Tovább >>

A minimalizmus ihletője: a Japán stílus

Olvasási idő 3 perc

Japán a felkelő nap országa, amit zászlója és neve is hűen tükröz, a Nihon a japán ni (nap: 日) és hon (könyv: 本) szavakból tevődik össze. Ezek után nem meglepő, hogy a japánok a természet szerelmesei, ami tükröződött is a mindennapi életükön egészen 1854-ig, amikor Matthew C. Perry amerikai kapitány megérkezett ide, ezután rohamosan elnyugatiasodott, ugyanakkor mai napig őrzi kultúráját: mindenhol a világon tudják, kik a szamurájok. Japán felfedezésével a lakberendezésben elindult egy olyan hullám, ami a minimalizmusban csúcsosodott ki.

Tovább >>

Jön a RÉZ NARANCS

Olvasási idő 2 perc

A ColourFutures rendszeresen meghatározza az év színét, amihez az aktuális trendek alkalmazkodnak. Idén az 50YR 36/263 kódú RÉZ NARANCS árnyalatra esett a választásuk, ami önmagában is csodálatos szín, de rózsaszínekkel, narancsos vagy semleges színekkel együtt is meleg és ugyanakkor modern színhatást kölcsönöz.

Tovább >>