Az új kedvencünk: a loft stílus

Az új kedvencünk a loft stílus

Az új kedvencünk: a loft stílus

A XIX. századi Párizsban felvirágzó művészeti élet festői és szobrászai egyre nagyobb helyigénnyel léptek fel, ezért nagy belmagasságú és napfényes műtermeket kerestek. Ezeknek a kívánalmaknak az elhagyatott gyárépületek tökéletesen megfeleltek, ráadásul a padlástérben a lakrészüket is kialakíthatták.

Amerikában a két világháború között üresen hagyott gyárakat, raktárakat, csarnokokat, kikötői épületeket hajléktalan lakásfoglalók és éhező művészek szállták meg, így alakultak ki művész negyedek az egykori ipari városrészekben.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

loft stílus

A szegénység indította el a loft stílust, de ahogyan egyre több városban legalizálták a lakhatást ezekben az épületekben és az amerikai filmek helyszíneivé vált, egyre népszerűbb lett és azóta mondhatjuk, hogy a luxus megtestesítőjévé vált. Manapság nem ritka, ha kikötők környékén az új építésű ingatlanok is a loft stílushoz igazodnak, mint például Helsinkiben is.

loft hálószoba

Hogyan és mikor használd a loft stílust?

Használaton kívüli gyárépületekben vagy nagy belmagasságú új lakásokban tudnak érvényesülni a stílus jegyei. A nagy, osztatlan terek elengedhetetlenek a loft kialakításánál és a hatalmas, függöny nélküli ablakok.

loft nappali

Milyen színeket használj a loft stílushoz?

Stíluserősítő színek a beton szürkék, a nyers fát imitáló barnák fémes színekkel keveredve. Könnyen beilleszthető a környezetbe a fekete és acél szürke is.

Milyen anyagokat használj?

Főszerepet kap a beton, fa, kő, üveg, tégla, fémek és a durvább textilek (pl: kókuszrost) vagy bőr.

loft stílus

Mire figyelj a térkialakításnál?

Az egyben hagyott légtereknek elengedhetetlen kiegészítői a beton oszlopok, a szabadon futó ( légtechnikai ) csőrendszerek. Azonban ajánlatos „láthatatlannak” tűnő, falakba mélyedő bútorokat alkalmazni, a tágas terek megőrzése érdekében.  A paravánok alkalmazása is stíluserősítő eszköz, gyakran az intimitást, elvonulást igénylő helyiségeknél is, amik itt nincsenek elkülönítve a közösségi terektől.

loft fürdőszoba

Dekorációnak mit használj?

A szabályokat felrúgó térkialakítások lázba hozták a loft rajongóit, akik szívesen kerülik a megszokott megoldásokat. A loft tökéletes dekorációja lehet minden, ami egyedi és ritka, eklektikus, nagy és meghökkentő. Legyen az akár re-design vagy egy régi borbélyszék, ipari lámpa, elszívó kürtő, téglaburkolat, ütött-kopott padló vagy dekorációs tárgy.

loft lakberendezés
Olvastad már?
Vintage varázslat
Zeppelinnel utazhatunk a steampunk világába

No Comments

Post A Comment