Lakásátalakítást igénylő élethelyzetek 2. – Úton van a kistestvér!

Lakásátalakítást igénylő élethelyzetek 2

Lakásátalakítást igénylő élethelyzetek 2. – Úton van a kistestvér!

Az első gyermek érkezése előtt valószínűleg nyakig belevetettük magunkat a lakásátalakításba és számot vetettünk a legfontosabb változtatásokkal, melyek biztonságossá, praktikussá és a család minden tagja számára kényelmessé tette az otthonunkat. Ha azonban kistestvér érkezik, újra bizonyítanunk kell, mert ismét változás előtt állunk! Bővül a család, avagy a közös gyerekszoba kérdése – lakberendező szemmel.

közös gyerekszobaAz első gyermek születése előtt és után számtalan olyan tapasztalattal gazdagodhattunk, melyre bátran támaszkodhatunk a második csemetére várva. Most már van benyomásunk arról, hogy milyen egy kisbaba ritmusához alkalmazkodni, már-már rutinná vált a mindennapi menetrend az etetés, öltöztetés, altatás és fürdetés területén. Anya és Apa is megnyugodott kicsit, amiért ügyesen vették a kezdeti akadályokat. Ha azonban úton van a következő gyermek, ismét szükség van egy kis gondolkodásra, tervezésre, és rugalmasságra! Mi mindent kell figyelembe venni az otthon átalakítása során? 

gyerekszoba

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

A közös gyerekszoba kérdése
A gyermekek szempontjából a közös szobán való osztozás általában nem akkora horderejű kérdés, mint ahogy a szülők felnőtt fejjel gondolják. A kicsik legtöbbször szeretnek együtt játszani, együtt alakítani a csatateret, és együtt nyűgösködni, ha arra kérjük őket, hogy pakolják el a játékokat, amikkel már nem játszanak. Persze mindenhol előfordulhat vita, egyet nem értés, marakodás a játékokon, de ez természetes és ezért még nem kell szétválasztani őket. Vannak szülők, akik kezdettől fogva külön szobát terveznek leendő gyermekeik számára, és vannak olyanok is, akiknek esze ágában sincs különválasztani a porontyokat még akkor sem, ha lenne rá lehetőség.

kislányok közös szobában

Attól függően, hogy gyermekeink azonos vagy különböző neműek és mekkora a korkülönbség közöttük, többféle megoldás közül is választhatunk, mely egyaránt ideális mindkettőjük számára.

Amikre szükség lesz: 

  • ágyak
  • szekrény/szekrények
  • hely a játékok tárolására
  • kis asztal rajzoláshoz
  • szabad terület a játékra

közös gyerekszoba

Térelválasztás
Ha szeretnénk némiképp elszeparálni őket, de mégis meghagyni a közös tér érzését, akkor inspirálódjunk a térelválasztók által. Ne húzzunk falat közéjük és ne válasszuk szét őket külön szobába, inkább helyezzünk el egy praktikus bútordarabot, mely megosztja a szobát, és még kisebb tárgyak elhelyezésére is lehetőséget ad.

dekoratív térelválasztó gyerekszobába

térelválasztó közös gyerekszobában

függöny térelválasztó gyerekszobában

Egy egyszerű függöny is nagyszerű térelválasztó lehet!

Milyen ágyat válasszunk?
Egy emeletes ágy nagyszerűsége nem csupán hasznosságában rejlik, hiszen igazán helytakarékos, de a gyerekek számára egyenesen kalandos kiváltság birtokolni egy átlagostól eltérő ágyat. Már akkor megvásárolhatjuk, amikor még csak egy gyermekünk van, de tervezzük, hogy később testvérrel osztozik majd a számtalan gyermeki fantázia alapjául szolgáló két szintes fekvőhelyen.

emeletes ágy gyerekszobában

Ha hely szűkében vagyunk és minden négyzetcentiméter számít, akkor bízzuk magunkat a többfunkciós, kombinált bútorok kínálta lehetőségekre! Fiókokkal, polcos szekrénnyel, vagy akár kis asztallal is kiegészülhetnek. Az átlagostól és szokványostól eltérő ágyak és bútorok egyébként is nagyon érdekesek és izgalmasak, ha pedig hasznosak is, akkor pillanatok alatt belopják magukat a gyerekek és felnőttek szívébe egyaránt. Mivel ezeket a darabokat nagyobb gyermekek esetén érdemes beszerezni, közösen is megbeszélhetjük a fiúkkal, lányokkal, hogy milyen típusút szeretnének.

többfunkciós ágy

Amikor kevés a hely, akkor bizony minden pakolásra alkalmas milliméter aranyat ér! Ezért is számtalan család kedvence a beépített szekrényekkel, fiókokkal kombinált emeletes ágy! 

emeletes ágy

Emeletes ágy beépített fiókokkal

többfunkciós bútor

Kuckós, praktikus és helytakarékos! Fiúknak és lányoknak egyaránt remek választás!

többfunkciós emeletes ágy

A polcok, szekrények és fiókok sokasága ellenére a kicsiknek valahogy mégis annyi játékuk, apróságuk, színes, zenélő, csipogó és villogó cimborájuk van, hogy a hadsereg soha nem fog elférni a rendelkezésre álló tárolókban. Gyerekjátékok rendszerezése című blogbejegyzésünkben modern és kreatív ötletekről azért, hogy átlátható, szép és fenntartható rendszert tudj kialakítani a gyerekek segítségével!

Forrás: kidsomania.com, ikea.com, ebabee.co.uk, home-designing.com, frompdxwithlove.com, pinterest.com, homegoid.com

Olvastad már?
Lakásátalakítást igénylő élethelyzetek 1 . – Az első gyermek érkezése
Gyermekeink műalkotásai a lakásban

No Comments

Post A Comment