Gyermekeink műalkotásai a lakásban

Gyermekeink műalkotásai a lakásban

Gyermekeink műalkotásai a lakásban

Boldog dolog, ha elmondhatjuk, a gyermekünk szívesen rajzolgat, festeget és örömmel szenteli idejét a kreatív alkotásnak. Még boldogabb, ha tehetségét papírra veti, nem pedig hálószobánk tapétájára. Így hát nincs is más dolgunk, mint hogy kitaláljuk, milyen módon őrizzük meg tehetségük ifjúkori bizonyítékait. Íme néhány tipp az alkotások elhelyezésére! 

Digitalizálás
Bár a kézzel foghatóság élményét semmi nem pótolja, üdvös megoldás, ha digitalizáljuk a rajzokat. Szerencsére több lehetőség közül is válogathatunk annak érdekében, hogy évek múlva is büszkén nézegethessük a műalkotásokat. Érdemes összegyűjteni és beszkennelni őket, de akár fényképezőgépet is ragadhatunk, és fotózhatjuk a lapokat. Kérjük meg gyerkőcünket, hogy 1-2 kedvencét vegye a kezébe, így még szívmelengetőbb látni, milyen volt a család pirinyó „Picasso”-ja.

gyerekek rajzolnak a falra

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Kiállítás
Biztosan nagyon jól fog esni csemeténknek, ha a szavak mellett tettekkel is kifejezzük biztatásunkat, s hogy elismerjük ügyességét, ezért lepjük meg azzal, hogy legszebb képeit kitesszük a lakásban.  Bekeretezve akár saját szobája falát is ékesítheti, de a nappaliban is díszeleghet a kreativitás lenyomata.

Tipp: Akár részleteket is kivághatunk a rajzokból, festményekből, és montázzsá alakíthatjuk őket!

Nem csak a papíron megörökített elképzeléseket érdemes dokumentálni, hanem például az aszfaltra krétával kreált ötleteket is!

aszfaltrajzok és gyerekek

Színes ceruzák kreatív tárolása

Szebbnél-szebb színű, formájú, fantasztikus mesehősökkel díszített tolltartó közül választhatjuk ki a leginkább gyermekünk kedvére valót. Ha viszont jön az ihlet, kedvszegő művelet hosszasan bányászni a ceruzák tömkelegében, különösen, ha az a pici kedvenc bújt el, ami olyan kicsi, hogy már alig lehet meghegyezni. Éppen ezért jó egy olyan asztali ceruzatartó, melyből kilógnak a színes rajzeszközök.

fa ceruzatartó

Tipp: Lássuk meg mindenben az alkotás lehetőségét, és készítsünk együtt egyedi ceruzatartót!

 

kreatív ceruzatartók

Forrás: amazingcreation.co, home-dzine.com, pastbook.com

Olvastad már?
Amit a környezetbarát tapétákról tudni érdemes
Kiút a káoszból! Hogyan rendszerezd gardróbod?

No Comments

Post A Comment