Téreválasztók által nyitott távlatok

Térelválasztók által nyitott távlatok

Téreválasztók által nyitott távlatok

Egy nagy tér két vagy több részre osztása kulcsfontosságú kérdés lehet a többfunkciós helyiségek esetén. E célt szolgálják a paravánok, spanyolfalak, polcrendszerek, függönyök és más alkalmatosságok, melyekkel megteremthetjük a két külön tér érzését. Lakberendező szempontból egyaránt lényeges, hogy az elválasztó nem csak praktikus, hanem dekoratív is legyen, és tökéletesen belesimuljon a helyiség stílusába. Lássuk milyen lehetőségek közül választhatunk! 

Szerencsére bőséges a térelválasztók palettája, dekoratív gyöngyszemek sokaságából válogathatunk stílus, funkció, méret és anyag tekintetében egyaránt. Gondolkodhatunk statikus kiegészítőkben és mozgatható panelekben is, vásárolhatunk könnyen kinyitható és összezárható darabokat, melyet elég akár alkalmanként használni, valamint komplex, hosszútávra kialakított elválasztót is. Választhatunk fából, fémből készült paravánt, sőt olyat is, ami szövettel van bevonva, esetleg tükrök ékesítik. Lehet tömör, egysíkú, absztrakt, geometrikus, és még folytathatnánk a sort. Az igazán figyelemre méltó térelválasztók esetén azonban nem csupán az elszeparálás a cél, hanem egy kis varázslat is: a helyiség miliőjének megkoronázása.

Rengeteg modern irodaházban találkozhatunk megkapó térelválasztókkal!

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

térelválasztó

A magas fokú esztétikai érzékkel kialakított vendéglátóipari egységek is régóta alkalmaznak dekoratív térelválasztási módszereket, mellyel valóban hasznos és látványos kivitelezéseket vonultatnak fel előttünk.

piros geometrikus térelválasztó

Művészibb körökben egy egyszerű fehér függöny jelentősége is teljesen felértékelődik, ha így leválaszthatunk magunknak egy olvasósarkot, esetleg festő helyiséget, vagy fényképész műtermet.

térelválasztó fehér függöny

De térjünk vissza az otthonunkhoz! Akár csekély a rendelkezésre álló négyzetméterek száma, akár nagy, tágas lakásunk helyiségeit szeretnénk kiegészíteni egy térelválasztóval, számtalan egyedi variációt képzelhetünk el magunknak! 

spanyolfal

A spanyolfalak fantasztikus távlatokat nyitnak az egy légterű helyiségek berendezésekor!

tükrös spanyolfal

Ez a tükrökkel teli spanyolfal úgy takarja a mögötte lévő kis szobasarkot, hogy közben a visszatükrözések miatt tágítja az előtte álló teret. Egyszerű és nagyszerű megoldás, letisztult, ízléses és különleges!

piros térelválasztó

E mögé az izgalmas, piros színű állvány mögé akár egy egész kerékpárt is elbújtathatunk!

Egy mennyezetre rögzített, sínen futó függöny valóban nagyon jó szolgálatot tehet nekünk, természetesen nem csak akkor, ha fényképészek vagy festők vagyunk. Kiváló megoldás, ha egy ilyen lágy anyaggal szeretnénk elkülöníteni a hálóhelyiséget például a nappalitól vagy a társalgótól. Ha pedig meguntuk a választott függönyt, cseréljük ki egy másikra!

térelválasztó függöny

függöny térelválasztó

A szekrény az egyik legoptimálisabb megoldás, ha van annyi szabad hely az adott szobában, hogy még ezzel a plusz bútordarabbal kiegészülve is kellemesen tágas érzetet biztosíthatunk. Nagyon praktikus mind mennyezetig érő, mind alacsonyabb kivitelezésben. A rendelkezésre álló polcokat töltsük fel személyes tárgyakkal, könyvekkel, kiegészítőkkel!

polcos térelválasztó

polcos térelválasztó

+ 4 izgalmas megoldás a geometriai alakzatok kedvelőinek, és a minimalista stílus szerelmeseinek egyaránt

dekoratív térelválasztó

térelválasztó

térelválasztó

térelválasztó

 

Forrás: pinterest.com, creativemirror.com, decoits.com, hgtvhome.sndimg, homebuildtips.com, marketingbma.com, minimalistdesignhome.com, nohomedesign.com, studioingridheijne.com

Olvastad már?
Hogyan érdemes két lakásból egyet vagy egy lakásból kettőt csinálni?
Terek nagyítása és szűkítése 1. – Tükröm, tükröm

No Comments

Post A Comment