Elegancia feketén-fehéren

Elegancia feketén-fehéren blogbejegyzés

Elegancia feketén-fehéren

Ha nem esünk a zebra minta csapdájába, a fekete és fehér házasítása az egyik leggyümölcsözőbb kapcsolat, ha arra vágyunk, hogy otthonunk modern, letisztult, kifinomult és elegáns legyen. A tökéletes kontraszt olyan harmóniát eredményez, melynek hatására könnyen a „meglátni és megszeretni” érzés rabjai leszünk.

Fekete-fehér extrákkal
Mindegyik szín magában hordoz valamilyen töltetet, teljesen más hatása van a zöldnek, sárgának vagy szürkének, a színek kombinációja pedig még nagyobb kalandra hív minket. Jó játszani a lehetőségekkel, hogy hogyan illenek össze, milyen arányban jó az elosztás, melyik harmadik vagy negyedik árnyalat jelenléte koronázza meg az összhatást. A fekete és fehér azonban más! Kiválóan működnek minden egyéb kiegészítő szín nélkül is, de azért lehet még hab azon a bizonyos tortán!

fekete-fehér konyha extrákkalfotó: adorable-home.com 

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Tipp: Ha kedved támadt megfűszerezni a fekete-fehér teret, nézd meg hogy mutat zöld növényekkel, világos barna kiegészítőkkel, esetleg szürke vagy sárga dekorációs elemekkel! Kezdetnek lámpák és párnák közül válogass!

képgalériafotó: pinterest.com 

Ötlet: Képgaléria, térelválasztó vagy falmatrica használata garantáltan feldobja a helyiség stílusát!

Pro és kontra
Van, akinek a fehérről az jut eszébe, hogy meglátszik rajta minden szennyeződés és szösszenet, a feketén pedig rögtön szemet szúr a por. Szerintünk nem ilyen drasztikus a helyzet, lakberendező szemmel nézve két, jól kezelhető színről van szó. És ne feledjük, sok múlik az anyagokon is!

Felületek és anyagok
Legyen szó nappaliról, hálószobáról vagy fürdőszobáról, a színek mellett a formák és anyagok jellege is meghatározó egy-egy enteriőrben. A fényes és matt, puha és érdes felületek váltakozása, lekerekített vagy éles formák játéka, esetleg geometriai alakzatok jelenléte nagy hatással van a helyiségek hangulatára.

fekete-fehér, modern lakás

fotó: wedonyc.net

Ahogy a Terek nagyítása és szűkítése 2. – A színek térhatása című bejegyzésünkben is említésre kerül, ugyanaz a szín mindig más arcát mutatja, ha tömör vagy plasztikus anyagon, fémen, csillogó üvegen, esetleg fa hordozón jelenik meg. Ha magabiztosak is vagyunk a fekete-fehér bútorok és kiegészítők kiválasztásában, azért érdemes megfontolni ezeket a változókat és szükség esetén kikérni egy lakberendező véleményét.

Tipp: A padló legyen fehér, egy fekete szőnyeggel sokkal légiesebb térhatást biztosít, mintha fordítva használnánk őket. Minél világosabb az enteriőr, annál tágasabbnak tűnik. Egy fekete asztal, fekete lámpa búra, konyhabútor és kanapé elegendő lehet az egyensúly megteremtéséhez!

modern, fekete-fehér hálószoba
fotó: quarmazi.com

A fekete-fehér színvilágú enteriőrt azoknak ajánljuk, akik inkább a minimalista, letisztult stílust preferálják és modern eleganciára vágynak az otthonukban. Kissé távolságtartó, átmeneti jellegű, hiszen amint nagyon felhalmozódnak az apróságok, veszít kifinomult jellegéből. A kuckós, meleg színekkel teli, kissé zsúfolt családi fészek szerelmeseinek tetszését valószínűleg nem ez a színkombináció fogja elnyerni, számukra más ötletekkel fogunk kecsegtetni!

Olvastad már?
Csodabolygó a lakásban: a kokedama
A falburkolatok új dimenziója: 3D panelek

No Comments

Post A Comment