Konyhatervezés 7 lépésben

Konyhatervezés 7 lépésben

Konyhatervezés 7 lépésben

Ki több, ki kevesebb időt tölt a konyhában, de ha elégedetlenek vagyunk konyhánk kialakításával, akkor minden ott töltött pillanat bosszúságot fog okozni. Íme néhány vezérfonal ahhoz, hogy könnyebb legyen az újratervezés! 

1. Kezdjük a megfelelő térelosztással!
Ha az a kiindulási pont, hogy megtervezed/megtervezteted a konyha tökéletes tervrajzát, akkor a többi szinte már gyerekjáték lesz! Jó ötlet, ha egy olyan háromszögben gondolkodsz, mely ideális távolságot mutat a tűzhely, a mosogató és a hűtőszekrény között. A cél, hogy ezek minél közelebb legyenek egymáshoz, ezeknek kell leginkább kézre állni.

konyha alaprajz

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Tipp: Jó ötlet, ha a hűtő közel van a konyha bejáratához, hiszen gyakran csak azért megyünk ki, hogy magunkhoz vegyünk valami harapnivalót.

2. Fel a fejjel!
Ha mindig nyújtogatnod kell a nyakadat, lábujjhegyen pipiskedned, vagy állandóan székre állnod ahhoz, hogy elérd a felső polcon lévő dolgokat, akkor sajnos rossz lóra tettél! Hiába szép egy konyhabútor, amit mindenki irigyel tőled, miközben csak segítséggel tudsz levenni a fenti polcról egy bögrét. Legyél nagyon megfontolt, amikor konyhabútort választasz, nem elég, ha széltében-hosszában elfér a konyhában, a magassága, a polcok elrendezése ugyanolyan fontos!

3. A kirakós legfontosabb darabjai
Tény, hogy méretéből kifolyólag a konyhaszekrény (valamint a padló) a legnagyobb felület a konyhában, így leginkább ezek dominálnak a látvány kialakításában, azonban van egy részlet, ami legalább ekkora jelentőséggel bír. Ez pedig nem más, mint a konyhai hátfal! Ennek kiválasztása különleges lehetőséget biztosít ízlésünk kifejezésére, a konyhában létrejövő vizuális összhang létrehozására.

konyhabútor mintás csempével

4. Ne hagyd figyelmen kívül a részleteket!
A kiegészítők minden helyiség ékességei, a hangulat megkoronázói. Az apróságok könnyen felvidítanak, különösen, ha még funkciójuk is van. Sőt, nagy jelentőségük lehet, ha például ki szeretnénk adni lakásunkat. Egy fűszernövény tartó, egy rejtett, praktikus tároló jó benyomást kelt és emeli az ingatlan értékét. Természetesen abban az esetben, ha ezektől függetlenül a lakás/ ház többi része is szép, precíz, igényes és dekoratív.

fehér konyhabútor kék lámpa virág az asztalon

5. Ragyogás!
Ha úgy érzed a konyhád elrendezése és berendezése már tökéletes, minden olyan, ahogy megálmodtad, akkor valamiről megfeledkeztél! Ez pedig a világítás! Szuper kiindulópont, ha a padló ragyog a tisztaságtól, de ettől azért többre lesz szükségünk, hogy konyhánk valóban fényes és világos legyen. A legfontosabb területek, ahol szükség van a megfelelő világításra, az a tűzhely, a konyhasziget vagy konyhapult és a mosogató. Nagyon jó megoldás, ha több kis beépített lámpánk van, melyek lokális világítást adnak, így nem kell mindig fényárban úsznia a konyhának, ha éppen csak mosogatunk.

beépített világítás tűzhely felett

6. Ami a padlót illeti
Ha fa padlót szeretnél, szép tud lenni, ha a konyhába is olyat tenni, amilyen a lakás vagy ház többi részében is van. Járólap esetén az átlós elrendezés szemrevalóbb. A padló esetében is lényeges, hogy strapabíró, időtálló legyen, és a könnyű tisztán tartás sem utolsó szempont.

fehér konyhabútor fa padló

7. Gondolkodj hosszútávon!
Lehetőségeid szerint válaszd a lehető legjobb minőségű dolgokat, legyen szó csempéről, lámpákról vagy a konyhabútorról. Mérlegeld, megéri-e számodra egyszer többet adni egy megbízható darabért, hogy aztán hosszú évekig elégedett legyél és ne fájjon a fejed a túl korán cserére érett dolgok miatt.

modern konyhabútor

Forrás: elledecor.com, housebeautiful.com, eitesal.com, cdn.home-designing.com

Olvastad már?
Konyhakész rendszerezési tippek
Hogyan válasszunk konyhai hátfalat?

No Comments

Post A Comment