Zeppelinnel a steampunk világában

Zeppelinnel a steampunk világába!.

Zeppelinnel a steampunk világában

Aki látott már furcsa fogaskerekekkel, kulcsokkal, óraalkatrészekkel és fémcsövekkel díszített enteriőrt, az bizony a steampunk stílus forgatagának hatása alatt volt, akár tudott róla, akár nem. Öveket becsatolni, a steampunk utópisztikus világába kalauzolunk! 

A steampunk körülbelül az 1980-as évek végétől megjelenő korstílus és alternatív művészeti szubkultúraA neoviktoriánus gyökerekből táplálkozó stílusirányzat jellemzői jól felismerhetőek és megkülönböztethetőek.

steampunk design

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

A nosztalgikus hangulatot idéző, historikus elemeket fiktív jövőképpel ötvöző tárgykultúra olyan eszközökkel machinál, mint például a fogaskerekek, gőzgépek alkatrészeire emlékeztető elemek, kulcsok, óra alkatrészek, pilótaszemüveg és cilinder. Domináns színei az óarany és ólmos árnyalatok.

steampunk

A látványelemek vizuális hatása háttérbe szorítja a funkcionalitást. A mechanikus mozgást végző archaikus eszközök valójában elektromos megoldással működnek.

steampunk nappali

Steampunk nappali

villanykörte

Steampunk villanykörték

steampunk kocsma

A populáris dekorációs elemek egyre népszerűbbek szórakozóhelyek, kávézók, pubok kialakítása során. A Zeppelin elengedhetetlen eszköze a steampunk varázsának!

steampunk zeppelin

Zeppelin a nappaliban!

steampunk pub

A steampunk hatása nem csak a szépirodalmat és képzőművészetet itatta át, de a filmművészeten, popzenén, képregényeken is figyelemre méltó nyomot hagyott.

steampunk film

Aki szívesen elmerülne a steampunk világában anélkül, hogy otthonát óarany színűre festené és gőzmozdony elemekkel dekorálná, inkább hagyja magát elragadni a Sherlock Holmest vagy Van Helsing filmek által, esetleg lapozzon bele egy jó Scott Westerfeld regénybe!

 Forrás: pinterest.com, trademagazin.com, cdn.homedit.com, img.designswan.com

Olvastad már?
Lakás a minimalizmus jegyében
Letűnt korokat idéző stílus, a provanszi

No Comments

Post A Comment