A TV elhelyezésének alapszabályai

A TV elhelyezésének alapszabályai

A TV elhelyezésének alapszabályai

A tv nézés a pihenés hőn szeretett formája, ehhez azonban nem elég egy kényelmes kanapé, amin hátradőlhetünk. A tökéletes kikapcsolódáshoz fontos, hogy a készülék megfelelő távolságban és magasságban legyen. Lássuk milyen az ideális elhelyezés! 

Ha már eldöntöttük, hogy szeretnénk tv-t rakni nappalinkba, akkor következik a tervezgetés, hogy hol legyen a helye? Fontos, hogy megfelelő távolságra üljünk tőle és az is, hogy ne legyen szemben az ablakkal, mert akkor zavaróak lehetnek a tükröződések és a fények. Lényeges, hogy hogyan illeszkedik bele a szekrény közegébe és hogy milyen hatással van a nappali összképére.

Televízió nappalibanfotó: fansshare.com

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Távolság, magasság
Az élvezetes tv nézéshez kulcsfontosságú, hogy a tv megfelelő távolságban legyen. Ennek a távolságnak a meghatározásához a készülék átmérője a kiindulási pont. Sok használati utasításban megtalálható az erre vonatkozó javasolt adat. A magasság kérdése azonban más, ezzel kapcsolatban azt lehet mondani, hogy ideális esetben a tv közepe 110 cm magasan van, mivel átlagosan ebben a síkban van a szemünk ülőhelyzetbe. Ha ehhez képest a tv magasabban vagy alacsonyabban van, akkor megfájdulhat a szemünk, akár a fejünk és a vállunk is.

TV szép kis nappalibanfotó: homedesignlover.com

Lényeges részletek
A tv ablakhoz mért helyzete mindig nagy dilemma. Ne helyezzük a tévénket ablakkal szembe, mivel napközben élvezhetetlen lesz a kép a tükröződések miatt, ezen pedig sajnos a sötétítők és a tv-n lévő matt bevonat sem fog segíteni. Ha viszont az ablak előtt van, tehát a fény mögüle érkezik, mindenképpen gondoskodjunk a megfelelő árnyékolásról!

TV az ablak előttfotó: pinterest.com

A tv mellett legyen valamilyen tompa fényforrás, mert ha úgy nézzük sötétben, hogy a helyiségben nem világít más fényforrás, akkor nagyon meg fogjuk erőltetni a szemünket. Ne feledkezzünk meg a kábelekről sem! Bármilyen ízlésesen van berendezve a szobánk, a kusza kábelek rontanak az összképen, ráadásul balesetveszélyesek is.

tv a nappalibanfotó: decoist.com

Lakberendezési tipp
Dekorációs szempontból remek lehetőséget rejt a tv mögötti falrész esztétikussá tétele. Az enteriőr többi falától eltérő falszínnek, szép, mintás tapétával, esetleg gipszkartonnal könnyedén megtörhető vele az egyhangúság.

Modern nappali televízióval, mintás tapétávalfotó: architectureartdesigns.com

Társszerzőként a HOMEINFO oldalán is írok, ha inspirációkra vágysz, nézz be hozzájuk is: 

Home Info logo
No Comments

Post A Comment