Tervezd meg álmaid teraszát!

Tervezd meg álmaid teraszát

Tervezd meg álmaid teraszát!

Lassan itt az igazi nyár, ki ne vágyna minél több időt tölteni a szabadban? A legszerencsésebbnek persze ott a kert, de azért azok se csüggedjenek, akiknek csak egy terasz jutott, hiszen az is maga lehet az Éden! Itt az idő, terasz tervezésre fel! 

Teraszunk tervezése is megérdemel annyi odafigyelést és ráfordítást, mint otthonunk többi helyisége, hiszen a meleg nyári estéken nagyszerű kikapcsolódás a szabad levegőn eltöltött pihenés. Ha már kellőképpen elszánt vagy, már csak az ötlet hiányzik, akkor most dőlj hátra és inspirálódj!

terasz

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Mielőtt bevásárolnál gondold át és alaposan tervezd meg, hogy mit szeretnél, mérd fel, hogy mekkora hely áll a rendelkezésedre, legyenek pontos adataid és minél biztosabb elképzeléseid arról, hogy milyen a Te álmaid terasza! Sok növénnyel tarkítanád, esetleg egy kanapéval és színes párnákkal? Vagy csupán egy kis asztalka és néhány szék lenne az igazi?

Kényelem a tetőfokon
Vagy inkább a tetőtéren. Egy szuper kis belvárosi lakás teraszánál adott a napsütés, a kilátás, a kikapcsolódás minden formája. 18 évesen még valószínűleg felfújható medencével bolondítottuk volna meg, ma már inkább a padló burkolat és a rattan bútorok mellett tesszük le a voksunkat. Ide öröm kiülni olvasni, kávézni és meghívni a barátokat egy könnyed beszélgetésre vagy társasjátékozásra.

terasz rattan bútorokkal

Terasz padló burkolattal, rattan bútorokkal.


Tipp: A rattan bútorok ellenállóak az időjárási körülményeket tekintve, jól viselik a napsütést és az esőt is. A textíliákat azonban érdemes bevinni, ha gomolyfelhők gyülekeznek az égen, vagy ha hosszabb ideig nem vagyunk otthon.

Ha már az ülőgarnitúráknál tartunk, akkor az egyre divatosabb raklap bútorokról se feledkezzünk meg! Sokaknak vált gyengéjévé ez a stílus, ami egyszerre praktikus, kreatív és egyedi, aszerint, hogy milyen formában szereljük össze, milyen színűre festjük, vagy milyen dekor párnákkal és takarókkal dobjuk fel.

fedetlen belső terasz raklap bútorokkalFedetlen belső terasz raklap bútorokkal

Az igazi luxus persze a medence lenne, de azért a napozóágyat sem vetjük meg! Ha egy hatalmas napernyő alatt van lehetőség koktélozni, könnyen fátylat borítunk rá, hogy a kilátás nem az olasz tengerpartra nyílik.

terasz napozóágyakkal

Dzsungel láz
Ha született növény imádó vagy, akkor bizonyára a teraszról sem akarod hiányolni a lombos, zöld rengeteget. Használhatsz balkon ládákat és dézsákat is, vagy kiépített területet, ahová ültetni tudsz. Nem is kell más, csak a lehetőségek szerint játszani a kisebb és nagyobb méretű cserjék, fák és virágok elrendezésével. Csupán azt kell szem előtt tartanod, hogy melyik növénynek milyenek az igényei, hogy mindnyájan jól érezzék magukat a teraszon!

terasz rengeteg növénnyel

Egy terasz rendben tartása általában sokkal kevesebb idő-és energiaráfordítást igényel, mint egy kert rendszeres gondozása, úgyhogy nézd a dolgok jó oldalát!

terasz kanapéval

Fedett terasz járólappal és kanapéval, növényekkel

Egyedi miliő
Újabb ékes példa arra, hogy valóban nem kell sok a boldogsághoz: Egy fából készült ülőgarnitúra, néhány párna, egy kicsi asztal és egy-két növény. A gyönyörű mécsestartó és a gyertya már csak a hab a tortán! Takaros kis kuckó!

terasz sötét ülőgarnitúrával

A modern, dekoratív és magas minőségű kiegészítőkkel megkomponált terasz ellenpontja ez a puritán, vadregényes miliővel kecsegtető  terasz. Egyszerű, kopott asztal és székek, tekervényes kúszónövény. Ebbe a közegbe valóban nem is kell semmi más, csak egy tál napérlelte sárgabarack és egy nyomdafesték illatú, gyűrött napilap.

terasz futónövényekkel

Édes, ékes fények!
És végezetül, ne feledkezzünk meg a világításról sem, ami különösen varázslatos hangulatot képes teremteni. Legyen viharlámpa, gyertyák, leszúrható, napelemes törpe lámpák vagy spotok, az este felragyogó fények koronázzák meg igazán az álom terasz valóságát!

terasz világítással

Képek: designrulz.com, greenzcoir.kamalaminfo.net, usedpatiofurniture.com, thumbprintblog, romeluxurysuites

Olvastad már?
Kerti bútorok elegáns és laza stílusban
5+1 hangulatos kerti dekoráció

No Comments

Post A Comment