Tengernyi lehetőség nyaralásból hozott kincseink felhasználására

Tengernyi lehetőség nyaralásból hozott kincseink felhasználására

Tengernyi lehetőség nyaralásból hozott kincseink felhasználására

A nyaralás során sok kincset összegyűjtünk, melyeknek aztán nem mindig könnyű helyet találni az otthonunkban. A pólók és hűtőmágnesek sorsa némiképp kiszámítható, de a tengerpartról hozott kagylók varázsa vagy az egyiptomi homok aranyló fénye nem ugyanúgy működik a polcon heverve, mint természetes közegében. Ne hagyjuk a polcon porosodni ezeket az emlékeket, tengernyi lehetőség van apróságaink felhasználására.  Mutatunk néhány kiváló megoldást! 

Ilyen egy igazi emlék-kép
Egy marék kagyló és csiga, egy-két pötty ragasztó, néhány színes ceruza vagy filctoll, valamint egy vastagabb karton szükséges és már készülhet is az egyedi képkeret! Hívassuk elő a legjobb fotókat, amik a nyaraláson készültek, de ezúttal ne albumba tegyük, hanem ragasszuk fel őket egy szép papírra, köré pedig rajzolhatunk, írhatunk, és kidíszíthetjük a csinos csigaházakkal, hullámzó kagylókkal.

Tipp: Tükör keretére ragasztva is remekül mutatnak a kagylók!

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

tükör montázs

Design elemek
Szabadítsuk ki a befőttes üvegből a homokgyűjteményt, és osszuk el egy szép, íves, homogén színű üvegtálban. Sokkal szebb és látványosabb lesz így, és akár még a maradék kagylókból, kavicsokból is helyezhetünk a tetejére díszeket, sőt, gyertyával is kiegészíthetjük.

kagyló gyertyákkal

Tökéletes szuvenírek és egyben hangulatos dekorációs elemek a befőttes üvegekbe rejtett egyéb hozományok, mint például érmék, vonatjegyek, beszállókártyák és egyéb apróságok. Kedvünk szerint tölthetjük fel csinos kis üvegcséinket homokkal, kövekkel, kagylókkal, közéjük ékelve egyéb emléktárgyainkat. Az üvegekre készíthetünk feliratot, vagy akár egy térképből is kivághatjuk a város nevét, ahol nyaraltunk.

kagylók üvegben

Ékszerek
Ha horgolni, vagy gyöngyöt fűzni nincs türelmünk, de szeretnénk egyedi ékszereket készíteni magunknak, akkor mi sem egyszerűbb, mint apró kagylókból kreálni egy füzért, karkötőt vagy fülbevalót! Mi lenne, ha ékszeres dobozunkra is ragasztanánk még néhány darabot?

ékszeres doboz kagylókkal

Szélcsengő
Nem csak szépséges, hanem dallamos adottságait is kihasználhatjuk a kagylóknak! Minden adott, már csak egy kis damilra van szükség, és tessék, csodálatos szélcsengőt készítettünk mi magunk, saját kezűleg!

szélcsengő

Tipp: Ajándékok csomagolásakor is remekül jön néhány apró tengeri csillag vagy kagylóhéj. Válasszunk valamilyen naturális csomagolópapírt, és ékesítsünk kedvünk szerint a szépséges díszekkel.

Kavicsok
A kavicsokkal is nagyon egyszerű bánni, éppen csak egy kicsi türelem és kézügyesség szükséges ahhoz, hogy „feldobjuk” őket. Ragadjunk festékes és ecsetet, vagy használjunk filctollat, és rajzoljunk rá mintát, írjunk rá helynevet, dátumot, vagy fessünk felületére egyedi motívumot, tengerparti részletet.

kövek montázs

Forrás: pinterest.com, solofriendly.com, buythesea.com

Olvastad már?
Gyermekeink műalkotásai a lakásban
Lakberendezés a természet színeinek jegyében

No Comments

Post A Comment