Színes ötletek a szürke használatára

Színes ötletek a szürke használatára

Színes ötletek a szürke használatára

A szürke színt vagy nagyon kedveljük, vagy egyáltalán nem. Vannak, aki szívesen választanak szürke bútorokat vagy kiegészítőket otthonukba, mások teljességgel vonakodnak még a gondolatától is. Jó, ha tudod, a kissé mostoha árnyalat a lakberendezésben valóságos áldás, ha a megfelelő színekkel kombináljuk. Hoztunk is néhány példát, hogy megmutassuk a szürke szeretni való oldalát!

1. Padló
Általában egy helyiségben a padló és a falak adják a legnagyobb felületet, ezért ezek jellege és összhatása rendkívül meghatározó. Szerencsénkre a csempék, parketták és hajópadlók bőséges választékát élvezhetjük, melyek közül kedvünkre válogathatunk. Nappaliban, konyhában, fürdőszobában és hálószobában egyaránt szépen mutat a szürke padló.

szürke padló hálószobábanSzürke padló hálószobában, mely kiegyensúlyozza a kontrasztot a fekete szőnyeg és a fehér ágy között.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

szürke padló, szürke szőnyeg, fehér kanapé, kék párnákSzürke padló és szürke szőnyeg, szürke kis asztallal és szürke, kötött puffokkal. A világos kanapé és a kék párnák emelik a hangulatot, az egész olyan modern, letisztult és ízléses! 

Tipp: Árnyékos, kedvezőtlen fényviszonyokkal rendelkező helyiségbe érdemes a szürkének világos változatát részesíteni előnyben.

2. Szőnyeg
Ideális megoldás, ha nem szeretnénk túlzásba vinni a túl sok szürke árnyalatot, de mégis lágyítanánk az enteriőrben megjelenő színek összhatását. Sokat számít a szőnyeg anyaga és mérete. Egy nagy, bolyhos, hosszú szálú anyag például barátságos érzést kelt és otthonosabbá teheti a nappalit, szemben egy kis, sűrű szövésű futóval.

szürke színű kanapé a nappalibanItt is akad választék a szürke árnyalataiból. Az ülőgarnitúra és a szőnyeg színe között lehetne kicsit nagyobb a kontraszt. A világos falak és a sok természetes fény miatt az összhatás kedvező!

szürke árnyalatú enteriőrA kissé zsúfolt szobában a szürke és fehér színek dominálnak, de feltűnik egy kis meleg barna is. A szőnyeg mintázata és világos-sötét színe teljesen megtöri az egyhangúságot. 

Tipp: Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a szőnyeget könnyedén lehessen takarítani, és hogy ne csússzon a padlón, hiszen az balesetveszélyes!

3. Falszín
Merész vállalkozásnak tűnik szürkére festeni a falakat, önmagában nem is mindig hálás a végeredmény, de a falrész tulajdonképpen csak egy alapot szolgáltat! Egyszínű, szürke falat tegyünk izgalmasabbá például egy képgalériával, néhány nagy vászonképpel, esetleg színes polcokkal, zöld növényekkel.

szürke színű hálószoba

szürke tapéta, szürke ülőgarnitúra

Tipp: Lépj ki a komfortzónádból és válassz egy dekoratív tapétát! Ne feledd, nem feltétlenül kell minden falat tapétával borítani, egy falszakasz tapétázása szabadságot ad a kreativitásnak és néha sokkal jobb hatást garantál, mintha minden irányból ugyanaz a minta köszönne vissza.

 4. Kanapé
A szürke kanapékban az a legjobb, hogy elég nagy felületet képeznek ahhoz, hogy látványuk meghatározó legyen, hangulatuk mégis számtalan módon variálható különböző díszpárnákkal kiegészítve!

Tipp: Használd zöld és fehér párnákkal, halvány sárgával vagy türkizzel! Bordóval és sötét kékkel ritkán nyerő!

szürke kanapé színes párnákkal

Modern, kreatív és fiatalos! A szürke és a türkiz egyszerűen tökéletes együtt!

színes, cikk-cakkos falSzürke szőnyeg, szürke asztal, szürke kanapé, kék párnák, és persze a színes fal, ami az egészet észbontóan kreatívvá teszi!

szürke kanapé sok színes párnával

Sok nagyszerű szín kis helyen is elfér! Szürke fal, szürke kanapé és sok színes kiegészítő!

Ha még hiányzik valami, ami kiegyensúlyozná vagy megkoronázná az összképet, szerezz be egy harsány búrájú állólámpát, egy élénk dekorfüggönyt vagy egy színes kanapét/fotelt/babzsákot!

kék kanapé

Fontos! Mindig vedd figyelembe az adott helyiség fényviszonyait, a természetes fény mennyiségét és a mesterséges világítások jellegét is. A fények mennyisége, minősége és hőmérséklete megváltoztatja az árnyalatokat.

Képek: houzz.com, aegive.com, pinterest.com, athomeinlove.com, zaila.us. finemerch.com, stylekoo.com, ahomegardenparty.com

Olvastad már?
15 ötlet képgaléria kialakítására
Terek nagyítása és szűkítése 2. – A színek térhatása

No Comments

Post A Comment