Otthonos tengerparti nyaraló Anglia déli partjainál

Otthonos tengerparti nyaraló Anglia déli partjainál

Otthonos tengerparti nyaraló Anglia déli partjainál

Tengerparti nyaralóra bukkantunk az Egyesült Királyság déli részén, Camber Sands Beachen. Szerettem volna hozni valamit, ami kicsit nőiesebb, hiszen rengeteg maszkulin enteriőrt találni az interneten, de kevés olyat, ami feminin, mégsem habos-babos, sokkal inkább melegséges és otthonos. 

Otthonos nyaraló kívülről

Az Egyesült Királyságról mindenki tudja, hogy nem a jó időről híres, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem ideális nyaralásra. Ezt a kis házikót is ki lehet bérelni, ha valaki szeretné. Ami minket megfogott benne az az üde, fiatalos, de mégis, igazi hagyományőrző stílus. Az angolok ugyanis ritkán dobnak ki régi bútorokat, inkább felújítják, újraértelmezik azokat, ez az angolszász stílusnak a központi motívuma. Ebben a nyaralóban ugyan nem sok “nagymama” bútor került, azonban hangulatában mindenütt ennek a miliőnek a megteremtésére törekedtek.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Otthonos nyaraló nappalija kandallóval

Kezdjük is a nappalival. Rögtön megakad a szemünk a faldkoráción, hiszen minden falon van valamilyen kép, amik meghitté, személyessé, otthonossá teszik az enteriőrt, melyet tovább erősít a párnák és takarók családja. A falak és a mennyezetek találkozásánál visszafogott dekorléc húzódik, a hármas egységek visszaköszönnek. A színek jól eltaláltak, kellően unisex az összhatás a kellemes, meleg sárga, szürke és barna színeknek köszöngetően. Figyelmet érdemel a kötélből készült lámpatest, a guruló dohányzóasztal és az öntöttvas kályha.

Otthonos nappali nyaraló

Az ablakokon lévő spaletták ugyancsak karakteressé teszik a nappalit. Világításként spotlámpák szolgálnak, a képek felső sarkában tetten lehet érni az egyenletesen elszórt lámpatesteket.

Otthonos nyaraló étkező és konyha

A nappali mögötti étkező igazi provanszi jellegű, fa és világosszürke színű. Az emeleten elszállásolható vendégek számára összesen 8 szék került ide, így nagyobb vendégsereg, család, baráti társaság fogadására is tökéletes. Megint a dekorációra hívnám fel a figyelmet, a jobb oldalon látható halas-tányéros kép hoz egy kis zöldeskéket a térbe, a másik falszakaszon pedig tükör van uszadékfa kerettel. Igazi nyaraló hangulat!. Ezen a fotón már látható a konyha egy része, illetve az emeletre vezető lépcső. Észrevettétek, hogy ugyanolyan fából készült az étkezőasztal, mint a lépcsőfokok? A lépcső mögött nyílik még két hálószoba, amire később visszatérek.

Otthonos nyaraló konyhája

A konyha ugyan nem túl nagy, de az alapvető eszközök tárolására elég, illetve látszik, hogy inkább kinti főzés előkészítésére és utófeldolgozására használják. Valószínűleg, aki kiveszi ezt a házikót, nem a tűzhely mellett tervezte tölteni az ideje nagy részét. Egy kisebb ingatlanban egy ilyen konyha tökéletesen megfelel, mint ahogy egy nyaralóban is. A színe harmonikus, a zöldnek ez a fakó, szürkés árnyalata besimul a háttérbe, a kazettás jellege pedig kitűnően illeszkedik a stílushoz. Ötletes megoldás a hosszú fogantyú, ad a konyhának egy pici karaktert, ahogy az inox fiók frontok és a munkalap is. A bútorok valószínűleg készen vett darabok, ez a mosogatógép és a sütő között derül ki, azonban ez nem kisebbít az érdemein.

Otthonos nyaraló részletek

Ezen a képen jobb oldalon látszik a konyha másik oldalának egy részlete. Azért tartottam fontosnak külön kiemelni, hiszen jól látszanak a görgős lábak a szekrény alatt. Szerintem tartozik hozzá fékező rendszer is, hogy ne guruljon el munka közben, de praktikusnak tartom a nyaralóba, hiszen ezt lehet húzni, akár kiszolgálás közben, vagy kinti sütögetéshez munkapultként is.

Ahogy felmegyünk a lépcsőn, egy kisebb hálószoba fogad minket, teljes panorámás kilátásra a tengerre. Nem tudom, mennyire értelmezhető a fotón, de ez a rész is egy hálószoba-szerűség, ugyanakkor nincs ajtaja, közvetlenül a lépcsőházból nyílik.

Otthonos nyaraló emelet

Otthonos nyaraló emeleti hálószoba

Az egyik legszebb része a tető borítása, közte néhány spotlámpa is elfért, de az egész felső rész hangulatát megadja a fehér burkolat. Ettől nem is tértek el nagyon bútorok tekintetében sem, a komódok koptatott jellege pedig megint a stílust erősíti. Rengeteg párna, kényelmes matrac, gyerekeknek pedig bunker ágyak és fiatalos hangulat jutott.

Otthonos nyaraló részletek

A zuhanyzó itt teljesen szabadon áll, azon sincs ajtó. Közvetlenül a gyerekeknek kialakított sarokból nyílik, amit valószínűleg a helyszűke indokolt. Érdekes, hogy a teljes felső szint egy légtérben van és lényegében egy ajtó sem választja el a lenti résztől.

Otthonos nyaraló hálószoba

A földszinten két hálószoba van, az egyik egy zöld-szürke-kék, amit szerintem nem kell nagyon elemeznem. A praktikus éjjeliszekrény megoldást találtam itt figyelemre méltónak. Mivel az ajtótól nem lehetett berakni mindkét fél éjjeliszekrényét az ágy közvetlen oldalára, így az ajtó melletti falnak tolták neki. Több esetben ezt simán lespórolták volna. Emlékeztek még a nappaliban a hármas képekre? Itt is megjelenik ugyanez a hármas.

Otthonos nyaraló hálószoba

A függönyök anyaga visszaköszön a párnákon és az ágy háttámláján is. A papucs úgy tűnik, mindig a fotós felé igyekszik.

Otthonos nyaraló, másik hálószoba

Otthonos nyaraló másik hálószoba

A másik háló a nappali színeit hozza vissza, de csak kiegészítőkben. A függöny és a párnák szintén ugyanabból az anyagból készültek, mint a másik szobában. Ez a szoba azonban nem annyira koptatott jellegű, inkább üde és friss. Az alábbi fürdőszoba nem derül ki, hogy merről nyílik, de valószínűleg a földszinten van és a hálószobák melletti ajtó vezet ide.

Otthonos nyaraló fürdőszoba

Ami számomra érdekes, hogy az ablak belső keretét is azzal a kőmozaikkal rakták ki, mint a zuhanyzót és az alsó padka részt. Az álló kád pedig hívogatóan tágasnak tűnik. Az üveg mosdókagyló miatt reménykedünk, hogy nem túl kemény a víz, viszont a design szifonnal nagyon jól mutat.

Összességében a jól eltalált kiegészítők, a harmonikusan összeválogatott textíliák, az apró, de praktikus megoldások élhetővé és kényelmessé teszik az enteriőrt, olyanná, ahol bárki szívesen eltöltene két kellemes hetet. 

 

<< Kolbászból van a kerítés – Fa és kék összhangja, ahogy egy görög bárhoz illik
No Comments

Post A Comment