Fa és kék összhangja, ahogy az egy görög bárhoz illik

Fa és kék összhangja, ahogy az egy görög bárhoz illik

Fa és kék összhangja, ahogy az egy görög bárhoz illik

Nemrég találtam rá erre az egészen apró részletekig átgondolt bárra, ahol a kék és a fa dominál. A bár Görögország észak-keleti részén található Xanthiban. A Baiser nevű bárt Minas Kosmidis tervezte, akinek érdemes szétnézni a munkái között, hiszen sajátos stílusát ebbe a bárba is sikeresen belopta. A 120 négyzetméteres vendéglátó hely kékbe öltözött, az alapot pedig főleg a fa adja. 

Görög bár, fa és kék letisztult enteriőrben

Érdemes megnézni minden részletet, külön figyelmet érdemel az anyagok használata. A kék felületek általában tapétázva vannak, a székek a fához közel álló színvilágú, mintás kárpittal vannak bevonva, amiből egy-egy színt kiemelve az ülőrészek púderrózsaszínt kaptak. Azért, hogy ne legyen a világoskék ilyen önálló, egy sötétebb kékkel néhány széket bevontak, így hozva össze a mintás textileket a kékkel.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Görög bár fa és kék színnel

A képen a hátsó falon az antikvitásokat megvilágították, így az egész helyiség kapott némi háttérvilágítást, ami egy bárban elengedhetetlen. A szekrény alsó részét valószínűleg a kopás ellen vonták  be márvány mintás kerámia lapokkal, a hideg követ azonban nem a padlón hozták vissza, hanem az asztalokon és a bárpultoknál. Így megmaradhatott a fa padló, amitől otthonos és meleg maradt az összhatás.

Görög bár, fa és kék részletek

Visszatérő motívumként hosszúkás, lekerekített térelválasztókat használtak, itt is visszahozták a márványt és a kék színt. Apránként pedig belecsempészték a rezet is, nem csak a lámpák, a paravánok kerete és a falvédő kerete is rézből van (bár inkább valószínű, hogy réz színnel vonták be).

Görög bár enteriőr

Az egész bár színvilága mindössze kékből, rézből, barnából és fehérből áll. Az anyagok összeállítását nagyon jól eltalálta a tervező, hiszen nem túlnyomóan kék vagy barna az egész, ráadásul a megfelelő részeket megvilágítva az egész bár hangulata kifejezetten otthonos.

Görög bár, tükör, fa és világítás

A funkciókat tekintetében is jó döntések születtek. Egy bárban a falak a legsérülékenyebbek, azonban egy egészen nagy felületet ugyanazzal dekorálni sokszor elég unalmasnak hat. A tervező itt megtörte a ritmust néhány tükörrel, amitől a hely még kevésbé tűnnek a nagyobb terek valóban nagynak.

Görög bár bárpult

A bár részeken már nem kék a hátsó rész, mivel a tapéta nehezen lenne tisztítható. Ehelyett márványlapok, vagy valamilyen márvány hatású burkolat került a hátfalakra.

Görög bár lakberendezéssel

A mennyezet érdekessége még, hogy alig vannak fő fények, inkább mindenütt szórtak, illetve egészen le vannak engedve, a szellőzők nem túl hivalkodóak, finoman megbújnak egyenletesen a falak mentén. A lámpák praktikusan több felé vannak elosztva, így ha egy éjszaka alatt kiég néhány izzó, még mindig marad elég fény, és szinte fel sem tűnik.

Görög bár

Aki megteheti, nézzen be ebbe a bárba, igyon egy finom koktélt és csodálja meg az enteriőrt.

Eredeti cikk: http://thecoolhunter.net/baiserar-bar-xanthi-greece/

Minas Kosmidis: http://www.minaskosmidis.com/

<< Kolbászból van a kerítés – Az arany és a szürke házassága
No Comments

Post A Comment