Otthoni munka, a home office fontossága

Otthoni munka lakberendezessel

Otthoni munka, a home office fontossága

Mindenhol jó, de legjobb otthon – mondja a szólás. De mi a helyzet, ha a munkáról van szó? Jó nekünk a „home office”?

Egyre több munkaadó ismeri fel a pozitív oldalát annak, hogy alkalmazottainak időnként lehetőséget biztosít az otthonról való munkavégzésre, hiszen ha a munka rendesen el van végezve, akkor nincs ok a panaszra. Pizsamás marketingesként, macskánkkal az ölünkben azonban felmerül a kérdés: nem nehezebb otthoni körülmények között koncentrálni, mint az irodában ülve? És ezen a ponton lép érvénybe a lakberendezés fontossága!

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Legyen szó konyháról, hálószobáról, fürdőszobáról vagy dolgozószobáról, minden enteriőr akkor megfelelő, ha stílusunkra, életvitelünkre és igényeinkre lett szabva. Ha az adott helyiségben végzett tevékenységek zökkenőmentesen elvégezhetőek az adott körülmények között. Ez valójában nem merül ki annyiban, hogy mindenhez sok hely kell, a kulcs a részletekben van!

home office sarok

Forrás: instagram.com

Tárgyak és tippek

A két szélsőség, ha valaki semmit nem tűr meg az asztalán a laptopon kívül, a másik végletbe pedig azok a káosz szakértők tartoznak, akiknél már egy tollat sem lehet letenni úgy, hogy az ne érjen egy mosatlan bögrét, papírhalmot vagy nassolni valót. Bármennyire is szeretjük körülbástyázni magunkat, vannak dolgok, amikre érdemes kicsit komolyabb figyelmet fordítani, ha nem a kávéban úszó klaviatúra és a virágfölddel végighintett asztal látványától érezzük ihletettnek magunkat.

Ne legyenek az asztalunkon:

  • törékeny tárgyak (pl. üveg kancsó)
  • bögrék, melyeket óvatlanul leverhetünk
  • növények a számítógép közvetlen közelében
  • semmiképp se lógassunk a számítógép asztal felé, vagy akasszunk a közelébe növényt, melynek öntözése közben víz kerülhet a gépbe

Legyen az asztalunk körül

  • tárolók, kosarak, dobozok, hiszen könnyebb rendet tartani, ha mindennek van kijelölt helye
  • polcok, fali tartók
  • asztali lámpa a megfelelő világításért

Home Office nőknek

Forrás: pinterest.com

Jótékony fények

A térben jelen lévő természetes fény mennyisége, valamint a lámpák fényének minősége jó és rossz hatások forrása is lehet. Ha nap közben jut is elég fény a dolgozószobába vagy dolgozósarokba, az esti órákban már szükség lesz a mesterséges világításra. Szánj időt a megfelelő fényerejű és színhőmérsékletű izzó kiválasztására, keress olyan üzleteket, ahol ki is tudod próbálni őket!

Jó, ha olyan lámpát választasz, aminek állítani lehet a fényerejét, azt, hogy merre és hogyan világítson. Folyamatos monitor mellett üléshez mindig legyen valamilyen háttér fény, és lehetőleg ne legyen túl nagy a kontraszt a monitor mögötti fal, a dolgozó felület és a monitor között, különben szemünk sokkal hamarabb elfárad, és elvész a koncentráció. Az általános világításról se feledkezzünk meg, egy félhomályos szoba nem alkalmas munkára.

 

No Comments

Post A Comment