Okos fürdőkád megoldások kis fürdőszobába

Okos fürdőkád megoldások kis fürdőszobába !

Okos fürdőkád megoldások kis fürdőszobába

Úgy érzed a Te fürdőszobád túl kicsi ahhoz, hogy kényelmesen elférjen benne egy kád, a mosógép elhelyezéséről pedig már álmodni sem mersz? Nem kell lemondanod egyikről sem! Megmutatjuk hogyan lehetséges a kis fürdőszoba praktikus kihasználása!

Egy átlagos lakásban vagy kis házban gyakran a konyhának és a fürdőszobának jut a legkevesebb hely. Természetesen nem a fürdőben töltjük a napunk legnagyobb részét, ezért a tervezők inkább ennek a helyiségnek a négyzetmétereiből csípnek el egy másik tér javára. Attól azonban, hogy maga a fürdőszoba kicsi, igenis van lehetőségünk okosan gazdálkodni a rendelkezésre álló hellyel! Van, aki kádat szeretne, van, aki zuhanyfülkét, és ha hiszitek, ha nem, van, aki mindkettőt! Igen, még akkor is, ha igazán kicsi a hely! Szükség van még mosdókagylóra, helyre a törölközők és a pipere dolgok tárolására, sőt még az is lehet, hogy a toalettnek és a mosógépnek is itt kellene helyet szorítani. Hogyan lehetséges mindez?

A közelmúltban éppen egy olyan fürdőszobát terveztünk, ahol 180×240 cm-es területen kellett elhelyeznünk egy kádat és egy zuhanyzót is. Aki tudja milyen érzés, ha csak belép a fürdőbe, és mindössze annyi mozgástere van, hogy nagyjából csak megforduljon és belépjen a kádba vagy kimenjen az ajtón, az érezheti ennek a helyzetnek a súlyát. Aggodalomra sincs semmi ok, el kell fogadni a körülményeket és kihozni a lehetőségekből a legjobbat!

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

 Az egyik megoldás:Fibinger Zsuzsa Petra fürdőszoba látványterv

Egy másik megoldás:

Fibinger Zsuzsa Petra fürdőszoba látványterv

A RAVAK nevű gyártónál bőséges választékba találhatóak akrilkádak mind forma, mind méret tekintetében. Új dimenziót nyitnak előttünk a biztonságos és kényelmes fürdés területén, s teszik mindezt kiváló minőségű és magas esztétikai értékkel bíró szögletes kádak, szimmetrikus és asszimetrikus sarokkádak, valamint szabadon álló kádak gyártásával.

szögletes RAVAK fürdőkád

Íme a látványtervben is látható szögleges kád RAVAK-tól. Praktikus megoldás, ha a mosdókagyló a kád keskeny vége felé van szerelve, így ezzel is helyet takaríthatunk meg!

modern fürdőszoba

Ez már nem RAVAK, de nagyon dekoratív, modern és érdekes megoldás a faltól-falig érő téglalap alakú kád helyett. Talán kissé macerásabb a kád végében üresen maradt szeglet takarítása, viszont lehetőséget biztosít néhány használati tárgy elhelyezésére.

Egy másik opció a mosdókagyló kád végében történő elhelyezésére: a kád íves, nem szögletes, a mosdókagyló pedig túllóg rajta. A mosdókagyló alatti rész remekül kihasználható, akár egy kis polcos  szekrényt vagy egy törölközőtartót is kényelmesen elhelyezhetünk alatta! Ha pedig a végletekig kompromisszum készek és maximalisták vagyunk, akkor még a mosógépet is üdvözölhetjük a helyiségben, például a tükör alatti szabad területen. Egy kis méretű, keskeny példány még éppen elférhet.

kis fürdőszoba káddal

Akár így is kivitelezhető a kád és a mosdókagyló közös térfoglalása! Helytakarékos, praktikus és dekoratív! A sok-sok szabadon álló tér csak arra vár, hogy feltöltsük törölközőkkel, fogkefékkel, fürdősóval, illatgyertyákkal és ami csak belefér! A nagy tükör kedvezően tágítja a teret, kis fürdőszobákban nagyon előnyös megoldás.

kád és mosdókagyló

Ékes példája az okos térkihasználásnak a kád, a mosdókagyló és a felső szekrények elhelyezése. Bár a két polcos szekrény közötti üres tér inkább vizuális értékkel bír, praktikum szempontjából talán nem a legideálisabb, a fürdőszoba minden eleme remekül alkalmazkodik a rendelkezésre álló helyhez.

kicsi fürdőszoba modern

Négyzet alakú fürdőszoba terve felülnézetből. A sarokkád és a zuhanyfülke is kényelmesen elférnek egymással átellenben. A mosógép nem kapott helyet, de nem lenne lehetetlen a kényelmes elhelyezése. Ha például kivesszük az ajtó melletti álló szekrényt, akkor máris elegendő terület szabadul fel. A mosdókagyló feletti részre pedig választhatunk egy falra szerelhető szekrényt.

kis fürdőszoba felülnézetből

Neked is kicsi a fürdőszobád?

Bármennyire is szűkösnek találod a teret, egy szakértő lakberendező segítségével kihozhatod a maximumot a látszólag legkevesebből is!

Forrás: www.ravak.hu, media2.prozeny.cz, homedit.com

Olvastad már?
Tippek fürdőszoba kialakításához
Útmutató kalauz LED izzókhoz – 2. rész

No Comments

Post A Comment