Mit tegyünk, hogy gyorsabban elkeljen a lakásunk vagy házunk?

Mit tegyünk, hogy gyorsabban elkeljen lakásunk vagy házunk

Mit tegyünk, hogy gyorsabban elkeljen a lakásunk vagy házunk?

Az ingatlanpiac sokszor kegyetlen, nem kapunk annyit az ingatlanunkért, mint amennyit szeretnénk, amekkora eszmei értéke van számunkra: hiszen az otthonunkról van szó. Abban a pillanatban azonban, hogy eladásra kínáljuk, megszűnik az otthonunk lenni, nem a miénk többé, egy pénzügyi befektetés lesz, amiből a lehető legtöbbet kell kihoznunk és ez nem mindig egyszerű. Néhány aranyszabályt követve azonban sokkal többért eladhatjuk az ingatlanunkat. Most egy osztrák lakást szeretnék bemutatni nektek, ami első ránézésre még jó is lehetne, azonban senki szívét nem dobogtatja meg különösen.

Jön a vevő, megnyitja a hirdetésed, a paramétereket valószínűleg át sem futja, az első dolga az lesz, hogy megnézze a képeket. Mit lát?

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

eladó ingatlan étkezője és nappalija

Pedig rendet raktál. Tényleg. Mégsem ezt a hatást kelti a fotó.

Mi is a baj pontosan? Az egyik fő probléma az, hogy nincs benne semmi érdekfeszítő. Ha már a fotókkal elvesszük a kedvét a kedves ügyfeleknek, ne számítsunk sok jóra az ingatlanpiacon.

Vegyük elő a rendes fotómasinánkat és csináljunk használható képeket.

1.) Ne akarjunk mindent egy fotón bemutatni, úgysem fog menni. Csak egy ilyen semmitmondó fotó lesz a végeredménye: levágott kanapé, TV, asztal. Háttérben egy konyha, amiből igazán semmi nem látszik csak a zűrzavart növeli.

2.) Viszont, ha már el akarjuk adni lakásunkat, házunkat és fotózásra szánjuk a fejünket, rakjunk rendet. Képzeljük el, hogy egy lakberendezési magazinban szeretnék bemutatni a lakásunkat. Ha van egy dohányzóasztalunk, pakoljunk el róla, csupaszítsuk le teljesen és rakjunk rá valami magas dolgot, például egy cserepes virágot, egy alacsonyabbat, például két könyvet egymásra. Távirányítót, laptopot, minden technikai kütyüt rakjunk el a fotó idejére.

3.) Tűnjön kényelmesnek és otthonosnak a lakás. A kanapéra dobjunk 3-4 párnát, ha ilyen lehangolóan szürke-fehér, mint a képen, valamilyen színt vigyünk be a párnákkal: kéket, lilát, sárgát, pirosat, amelyik tetszik. Itt a fotón lévő TV mellé egy állólámpa jól mutatna, de egy-két kép a falra is sokat segített volna, ezek nélkül, egész egyszerűen nem otthonos. Ahogy a következő képen is, az egésznek olyan hatása van, mintha nem lehetne belakni, pedig a vevőnek fontos, hogy otthonosnak lássa, különben nem tudja elképzelni magát benne.

eladó ingatlan nappalija és étkezője

Ez a kép ismételten jó példa arra, hogy mindent láttatni akar, de közben semmi hasznos információt nem tartalmaz: ja de, hogy milyen keskeny a lakás. Ha vevő lennék, itt bezárnám a fotókat és a hirdetést is. Mivel nem vagyok vevő, folytatom és próbálok rájönni, hogy az egyébként rendbe rakott lakás mégis miért tűnik rumlisnak.

eladó ingatlan étkezője

Mi segített volna? Ha 1-2 kabátnál több nem lógna a fogason, pláne ne duzzadjon cipőktől a polc alatta, a száradó konyharuhát rejtsük el, sokat segít. Itt az ajtón lévő papírok furán mutatnak, ha nem lehetett eltakarni, legalább ne fotózták volna le. A konyhapulton sem érzem, hogy feltétlenül szükség lenne a lábasra, a vízforralóra. Az étkező pedig félig megterítve olyan érzést sugall, hogy éppen vacsi után estem be, de nekem már nem jutott és a tulajdonosok gyorsan megpróbálták eltüntetni a maradékot. Az, hogy sokáig nézve a fotót csak az alma tűnik érdekesnek, szintén nem túl jó jel.

Az egész lakásból sugárzik, hogy csak átmenetileg van használva, hiába a modern nappali, a modern bútorok, nem kelt otthonos érzést, ráadásul a fotók sincsenek a legjobban beállítva. Vegyük a fáradtságot, tegyünk fel pár képet a falra, egy csokor virágot az étkezőasztalra, pakoljunk le a konyhapultról. Rakjuk el a konyharuhát, a frissen főtt paprikás krumplit (vagy annak nyomait) és csak utána fotózzunk.

Amit érdemes leszűrni ebből az osztrák kis lakásból az az, hogy csak a fotók mennyire elriaszthatják a vevőket, pedig tehet érte bárki, hogy első ránézésre beleszeressen a vevő a lakásba. Az első benyomás fontos, legyen a ház rendezett, tiszta (nem lehet eleget hangsúlyozni) és sugározzon otthonosságot. Mint ahol szeretnek élni.

Olvastad már?
Sikeres ingatlan eladás, azaz Home Staging
8 ok, amiért érdemes lakberendezőt fogadnod

No Comments

Post A Comment