Mit mond rólad az előszobád?

Mit mond rólad az előszobád

Mit mond rólad az előszobád?

Egy lakásba vagy házba toppanva az ajtónyitás utáni pillanat az egyik legmeghatározóbb élmény, akár saját lakásunkba érkezünk, akár valaki más otthonába nyerünk betekintést. Az előszoba látványa és hangulata domináns élményt okoz, s tudjuk milyen meghatározóak az első benyomások. Rólad mit árul el az előszobád?

Egy nyomasztó előszobán gyorsan áthaladunk, ha viszont ott kell várakoznunk legszívesebben rögtön kifordulnánk az ajtón. Ne okozzunk ilyen élményt magunknak és a hozzánk érkező vendégeknek se! Nézzük az árulkodó jeleket!

Sötét, barátságtalan előszobák
Szinte minden helyiségre, az előszobára pedig fokozottan igaz, hogy ha kedvezőtlen fényviszonyokkal rendelkező vagy hiányzik a természetes fény, akkor könnyen barátságtalan érzést kelt. Ha sötét árnyalatú a fal, esetleg kedvezőtlenek a fényviszonyok, ez a két tényező már határozottan jelzi, hogy mi az, ahol érdemes lenne elkezdeni a változtatást. Egy új szín és új világítás csodákat tehet!

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

világos előszoba

A szűk hely sokszor adott, különösen egy átlagos lakás esetén. Házunk tervezése során több lehetőségünk lehet kialakítására vagy áttervezésére. Egy keskeny tér azonban ugyanúgy szerethetővé varázsolható, mint egy tágas enteriőr.

Tipp: Egy tükör jó szolgálatot tehet, hiszen nagyítja a teret és arra is lehetőséget ad, hogy indulás előtt még egyszer nyugtázzuk ruházatunkat.

Zsúfolt előszobák
Vannak, akik szeretik, ha a bejárati ajtó előtti tér egy rakás kabáttal, pulóverrel és használati tárggyal van körülbástyázva. Ők általában szinte mindig rohanásban vannak és nem tudnak előre tervezni, érkezéskor ledobálják a dolgaikat, induláskor pedig csak összekapkodják azt, amire éppen szükségük lehet. Szeretik, ha minden szem előtt van, nem szívesen pakolnak el, legyen csak mindig minden kéznél.

előszoba

Egy ilyen előszoba néha olyan, mint amin egy tornádó söpört végig. A zsúfoltság bárhol előfordulhat, különösen a családosoknál, ahol a felnőttek kabátjai, kendői, táskái és cipői mellett a gyermekek ruhái és apróságai is könnyen felhalmozódnak.

tároló szekrény előszobában

Tipp: Legyen külön esernyőtartónk, beépített szekrényünk vagy olyan kabáttartónk, mely felé és alá is lehet pakolni. Egy ilyen bútor darab jó szolgálatot tehet, de a többi már rajtunk múlik: szoktassuk rá magunkat, hogy amire nincs szükségünk, azt vissza tesszük a helyére, a gardróbba, a garázsba…stb.

Világos, rendezett előszoba
Egy barátságos, rendszerezett előszoba azt súgja: aki itt lakik, törődik magával és környezetével, figyelmet fordít az apróságokra és igényes a jóra. Ha Te is arra vágysz, hogy jó érzés legyen a hazaérkezés és öröm a vendégek fogadása, akkor fordíts nagyobb figyelmet előszobádra is, akárcsak otthonod többi helyiségére!

cipőtároló és képgaléria előszobábanTipp: Billentős ajtó cipőtárolóval, izgalmas tapétával és egy kreatív képgalériával is megfűszerezheted az előteret!

Képek: decor966v.com, homedit.com

Olvastad már?
A beltéri ajtók nyitja
Otthonunk szíve, a nappali

No Comments

Post A Comment