Minimalista tetőtéri lakás

Minimalista tetőtéri lakás

Minimalista tetőtéri lakás

Kicsivel több, mint egy hónappal ezelőtt keresett meg minket egy fiatal pár, akik nagy várakozással telve, közös lakásuk kialakítását bízták ránk. A projekt különlegessége, hogy egy mindössze 40 m2-es, tetőtéri kis kuckóról van szó, ami már önmagában is nagy kihívás lakberendező berkekben, most viszont még azzal is számolnunk kellett, hogy ha gyarapodik családjuk, akkor gyermekük számára is megfelelő legyen a környezet.

MInimalista tetőtéri lakás alaprajz

A lakás alaprajza

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

A lakás állapota
Az első látogatásunkkor felmértük a terepet. Mivel nem lakott még ott előttük senki, tulajdonképpen tiszta lappal indultunk. Habár ha rajtunk múlt volna, a falakat máshová tesszük és egészen más térelosztást javasoltunk volna.  Az építészek által tervezett elrendezés sokszor nem praktikus, de ha nem áll módunkban bontani, akkor az adott lehetőségekből kell kihozni a lehető legjobbat! Az elektromos kiállások helye is meghatározott volt, így ebben a tekintetben is csak bizonyos keretek között mozoghattunk.

Minimalista tetőtéri lakás _ Felmérési képekFelmérési képek a lakásról

Kérdések, melyekre választ kellett találnunk
– Milyen konyhabútor illeszthető be az adott térbe?
– Hogyan helyezhető el a páraelszívó?
– Hol megoldható a kerékpárok tárolása?
– Melyik helyiségben fog elférni a babakocsi?

Elképzelések és lehetőségek
A lakás egy új építésű társasház legfelső emeletén található. Az előszoba és a konyha megtervezése jelentette a főszerepet munkánk során, ahol, stílusosan, a konyha lett az igazán „nagy falat”, hiszen éppen a ferde tetősík alá került, ezért ügyfeleink teljes mértékben ránk támaszkodtak a berendezését illetően. Az előszobával kapcsolatban annyi támpontot kaptunk, hogy mindenképpen szeretnének egy gardróbot. Mindezek tetejébe az extra kihívás az volt, hogy egy-egy kerékpárjuknak, valamint a reménybeli babakocsinak is helyet biztosítsunk a lakásban.

Minimalista tetőtéri lakás _ Előszoba látványterv

Az egyik látványtervünk az előszobáról

Stílus 
Modern, minimalista stílust céloztunk meg, vanília és szürke színeket használva.

Látványtervek prezentálása
A cseppet sem átlagos projekt nagy motivációt jelentett számunkra, minden kreativitásunkat latba kellett vetni. Hamarosan elkészültünk az első fotorealisztikus látványtervekkel, melyeket prezentáltunk is a következő személyes találkozás során. A konyha kialakításával maximálisan meg voltak elégedve, az előszobával kapcsolatban azonban kértek egy-egy módosítást.

Minimalista tetőtéri lakás _ Konyha látványterv

Az egyik fotorealisztikus látványtervünk a konyháról.

A konyhaszekrények tolóajtós technikával működnek, hiszen a hagyományos nyitható-csukható opció nem kivitelezhető a tető síkja miatt. Ez a lehetőség  a lehető legpraktikusabb ebben az enteriőrben!

Itt tartunk most
A kivitelezés folyamatban van, az asztalos már megkapta a terveket, jelenleg az ő árajánlatára várunk, s ha vele sikerült mindent megbeszélnünk, elkezdődik a bútorok tervezése.

No Comments

Post A Comment