A lakberendezés finom ékszerei: a díszlécek

A lakberendezés finom ékszerei: a díszlécek

A lakberendezés finom ékszerei: a díszlécek

A belső terek öltöztetése sokszor nem egyszerű feladat, különösen, ha az adott térnek magától nem igazán van egyedisége. Márpedig nem mindenkinek van arra lehetősége, hogy elhagyatott gyárépületet újítson fel vagy történelmi kincsre tegyen szert, ahol már adott a belső szépség. Amikor magunk kell, hogy gondoskodjunk arról, hogy egyediséget csempésszünk a térbe, a lakberendezők jó barátja, a díszléc sokat segít.

Klasszikus díszléc hálószobában

Modern vonalak, klasszikus díszléccel

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Bármilyen stílusban megállja a helyét, csak meg kell találni a megfelelő forma és színvilágot. Eltakarhatóak vele egyenetlen holkerek, LED szalagok, függönykarnisok, de néha önmagukért is érdemes használni őket, hiszen keretezik a helyiséget. Nem csak a mennyezet alá tehetjük őket, érdemes megfontolni, hogy kerüljön a falakra négyzet vagy téglalap alakban, ezek főleg klasszikus vagy eklektikus stílusokban jellemzőek, de része lehet egy modern enteriőrnek is, ha megfelelően vékony darabokat használunk, vagy letisztult formájúakat.

Díszlécek eklektikus stílusban

Klasszikus díszlécek keretezik a modern komódot

Anyagukat tekintve többfélék lehetnek, mielőtt megvásároljuk a számunka legszimpatikusabb darabot, a kivitelezővel egyeztessünk, hogy fel tudja-e tenni. Régen ezek gipszből készültek, de mára már jellemzően kikeményített polisztirolból készülnek, amik sokkal könnyebbek elődeiknél, viszont ugyanúgy sérülékenyek, érdemes óvatosan bánni velük. A falakra és a lábazathoz mindenképpen olyan típusút válasszunk, ami ütésálló.

Modern belső díszlécekkel

Modern belső díszlécekkel

A jó hír, hogy az új generációs díszlécek bármilyen színre festhetőek falfestékkel, ami azért szerencsés, mert millió árnyalat közül választhatunk. Jellemzően egyben festik a falakkal vagy a mennyezettel, de természetesen lehet játszani a színekkel és más árnyalatot választani a díszlécnek. Ilyenkor azonban figyeljünk arra, hogy a túl erős kontraszt durván bekeretezheti a helyiséget.

Díszléc és ledszalag

Modern díszléc LED szalaggal

Díszléc és ledszalag

Klasszikusabb formájú díszléc LED szalaggal

Kísérletezzünk bátran, rengeteg variáció közül választhatunk, az egészen egyszerűtől a bonyolultig, a kicsitől az egészen nagyig, vagy akár több darabot is tehetünk egymás alá-fölé. Vegyünk belőle néhány darabot, ragasszuk fel, nézzük meg, melyik tetszik, festés előtt ezek gond nélkül leszedhetőek, ráadásul nem is túl drága kiadás.

Modern díszlécezés

45 fokban fordítsuk el a modernebb hatás érdekében

Képek forrása: oracdecor.com, pinterest.com

No Comments

Post A Comment