Konyhakész rendszerezési tippek

Konyhakész rendszerezési tippek

Konyhakész rendszerezési tippek

Konyhatündérként gyakran érezhetjük azt, hogy nem tudjuk kibontani szárnyainkat, mert szűkös a rendelkezésre álló tér. Bizony előfordul, hogy semmi más nem szab határt számunkra, csupán konyhánk adottságai. Járjunk hát utána, hogyan emelkedhetünk felül ezen a problémán! Rendszerezési tippek következnek! 

A legtöbben nem vagyunk kertvárosi, hatalmas házban élő mintafeleségek, akik lubickolnak a tágas, minden extrával felszerelt amerikai konyha nyújtotta lehetőségekben. Ha egyszerűbb körülmények között élünk, ha az alapvető eszközöknek is nehezen tudunk helyet szorítani és azt látjuk, hogy már a konyhaszekrény tetején is telt ház van, akkor ki kell találnunk, hogyan takaríthatnánk meg több helyet birodalmunkban!

konyhaszekrény

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Lássunk hozzá!
Térképezzük fel, hogy vannak-e valahol holt terek a konyhánkban, és milyen polcokat vagy sarkokat tudunk felszabadítani azért, hogy praktikusabb, maximálisan jól kihasznált életteret kreáljunk a sütiformák és bögrehegyek útvesztőjében.

nagy fiók

Robotgépek, sorakozó!
A konyhai robotgépek, tartozékaik és legfőképpen vagy túl rövid, vagy túl hosszú vezetékeik meglehetősen makacs teremtések, mert ha más eszközökkel kell osztozniuk a férőhelyen, akkor könnyen gubanc alakul ki. Számukra tehát külön tároló használata az igazán üdvös megoldás.

Fér még néhány dolog a sütőbe is!
Ha nem vagyunk hatalmas konyhaszekrénnyel és tágas fiókokkal megáldva, akkor cselhez kell folyamodnunk. A sütőben nem csak a tepsiket, hanem a serpenyőket, sőt, akár sütőformákat is elbújtathatunk, ez utóbbiakat például egy tortaformába rejtve. Elég akkor félre tenni őket, amikor használjuk a sütőt.

tepsik és sütőformák

Függőben lévő dolgok
Alapvetően nem az a legfontosabb, hogy semmi ne legyen szem előtt, hiszen nincs értelme, ha egy szekrényt kinyitva a nyakunkba zúdul egy edény-lavina. Vegyük sorra, mely eszközöket tudnánk függesztve tárolni. Amellett, hogy nem foglalnak több fióknyi helyet, még jobban kézre is fognak esni! Felakaszthatunk edényeket, merőkanalat, habverőt, de akár függő kosarat is, amelyben zöldségeket, gyümölcsöket tárolhatunk tarthatunk. Kések esetén a falra szerelhető, mágneses tartó az egyik legkedveltebb megoldás.

felfüggesztett konyhai eszközök

Megunhatatlan dobozolás
A kilós lisztes és cukros tasakok, a zacskózott tészták és rizses dobozok általában nem túl optimális módon helyezkednek el a polcokon, adagolásuk is kiszóródással jár, ha sokadjára hajtogatjuk fel például a lisztes tasak száját. Praktikus megoldás ezen alapanyagok tárolására a zárható tetejű, hosszúkás műanyag doboz, mely rendszerezésüket és használatukat is könnyebbé teszi.

tárolódoboz


Egy jó kis cipős doboz nyújtotta lehetőségekkel továbbra sem lehet betelni! Gyűjtsünk össze minden olyan eszközt, melyeket ritkán használunk, és tároljuk őket egy kevésbé frekventált helyen. Egy keskeny, hosszúkás méretűbe gondtalanul beletehetjük a zöldséghámozókat, a pogácsaszaggatót, a fokhagymanyomót és még sok más apróságot, melyek feleslegesen foglalják a helyet a fiókban.

Tisztítószerek
A tisztítószerekről is érdemes szólni néhány szót, hiszen a tartalék mosogatószerek, zsíroldók és súrolószerek elhelyezésére is gondolnunk kell praktikus konyhánk kialakítása során. Ha a törlőkendők, szivacsok, szemeteszsákok és tisztítószerek össze-vissza kallódnak, vagy folyton felborítjuk őket bizonyos mozdulatokkal, akkor nagy szívességet teszünk magunknak egy műanyag, rácsos tároló beszerzésével. Egy csomó bosszankodástól kímélhetjük meg magunkat pár száz forint ráfordítással!

tisztítószerek

Sok sikert kívánunk a rendszerezéshez, örömet az eredményhez és kitartást a rend fenntartásához! 🙂

Olvastad már?
Konyhatervezés 7 lépésben
Világosabb, áttekinthetőbb, fiatalosabb enteriőr kialakítása

Forrás: shelterness.com, decoits.com, allhome.com, theambitionista.com

No Comments

Post A Comment