Kis lakás átalakítás előtt és után

Kis lakás átalakítás előtt és után

Kis lakás átalakítás előtt és után

Amikor kivitelezésre kerül egy terv, mindig örömmel gondolok rá vissza, hiszen ami csak az én fejemben létezett, végre megvalósul. Októberre két tervem is valósággá vált, szeretném megosztani veletek, hogy miből lett a cserebogár.

A megeresés egy kis alapterületű lakással kapcsolatban jött, amiből ki kellett hozni minden funkciót, modernné tenni, de ugyanakkor uniszexé, hiszen tulajdonosa albérletnek szánja, nem lehet tudni tehát, hogy ki fog benne élni. A lakás mérete miatt azonban egy embernek lehetett kialakítani, ugyanakkor meg kellett tenni mindent, hogy akár egy pár is elférjen.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

alaprajz elotte szinesA lakás elrendezése az átalakítás előtt.

alaprajz utana szines

A lakás elrendezése az átalakítás után

[ajanlat01]

A lakás elhanyagolt állapotban volt, teljes felújítást igényelt, újra kellett húzni az elektromos hálózatot, lecserélni a nyílászárókat, leszedni a tapétát, leverni a csempéket, tehát lényegében minden cserére szorult.

Az elrendezés meglehetősen kényelmetlen volt, a WC csak a térd beverésével volt használható, a vízmelegítő szinte a teljes fürdőszobát elfoglalta, a konyhában alig volt pult és a hűtőbe beleütköztünk a szobába közlekedéskor. A szobában pedig felesleges helyet foglalt a három fotel és a plusz szék, étkezésre alkalmas hely pedig egyáltalán nem volt.

Mindenképpen teljes átrendezést igényelt a fürdőszoba: az ajtót arrébb helyeztettem, a WC-t elfordítottam, a kád helyett beépített zuhany került be, a mosdókagyló így arébb kerülhetett, helyet adva egy törölközőszárító radiátornak. Felültöltős mosógép helyett pedig egy 45 cm mély elöltöltős mosógép került be.

A konyhát áthelyeztük a szobába, a régi 180 cm-es konyhából közvetlenül a WC-be estünk be, ráadásul nem is tudtuk a cipőinket sem hová tenni megérkezéskor. Így a régi konyha helyére gardrób került, az új konyha pedig 240 cm széles lett, így befért egy pult alá épített hűtő is: nem akadályozott többet a közlekedésben. A konyha és a szoba közötti falszakaszt kiszedettem, így már belépéskor sokkal több fény jut a régi konyharészre, nem mellesleg egy fűtőtest be tudja fűteni azt a részt is anélkül, hogy nyitogatni kellene az ajtót.

A falak mindenütt fehér festést kaptak, egy tapétacsík került a nappali részbe és melegszürke festés a gipszkarton álmennyezet szélére. A kanapéval szemben pedig egy felhajtható ágy kapott helyet, ami íróasztalként és étkezőasztalként is funkcionál egyaránt.

A lámpák külön kapcsolhatóak: konyhában, nappaliban, hálószobában, étkezőben. Kérdezhetnéd, hogy hogyan is, amikor nincs is igazán külön helyiség. A megoldás az álmennyezetbe épített lámpák voltak, amelyek nagyjából 50 cm és 1 m távolságon belül követik egymást, de mégis külön kapcsolható a konyha feletti 3 db, a nappali fölötti 2 db, az ágy fejrészénél található 2 db és a nappali felé eső 4 db. Az álmennyezetek ezen kívül még ledszalagot is rejtenek, ami szintén külön kapcsolható.

Milyen szempontok alapján érdemes egy ilyen, teljes körű felújításnál tervezni?

  • ha már úgyis le kell verni a csempét, érdemes kihozni a legtöbbet a fürdőszobából és mindennek helyet találni, akár a vízvezetékek áthúzásával is
  • az elektromos hálózat cseréje a villanyóra cseréjével is járhat, ebben az esetben 32 Amperesre kellett a teljesítményt emelni, mert a fűtés is elektromos lett a felújítás után, ez azonban közel egy hónapot vett igénybe az ügyintézéssel együtt
  • a webáruházak becsalhatnak az olcsóbb termékkel, aztán kiderül, hogy mégsincs raktáron, válassz másikat (ennél a lakásnál ez két esetben fordult elő)
  • a burkolatok, webáruházas rendelések, a nagyobb bútorok kiszállítása mind-mind időigényes folyamat, akár 2-3 hét is eltelhet

Olvastad már?
8 ok, amiért érdemes lakberendezőt fogadnod
Lakásátalakítást igénylő élethelyzetek 1. – Az első gyermek érkezése

[zsuzsi]
[ajanlat03]
[hirlevel]

1 Comment
  • vendeg
    Posted at 18:47h, 09 január

    A konyha lehetne szeparáltabb, vagy egy elhúzható falat, valamilyen takarást igényelne. Nem szerencsés a hálószobával (mert egyszobás lakás esetén egyértelműen erre is használják) egy légtérbe tenni.

Post A Comment