Képtelen képességek

Képtelen képességek fejléc

Képtelen képességek

A tervezés során számtalanszor előfordul, hogy adott egy üres falszakaszunk, kívánna valami dekorációt, valamilyen színfoltot. Sajnos az már ritkább, hogy adott egy festmény, ami köré tervezni kell.

Festmény klasszikus környezetben

Nappali stílusos kiegészítése festménnyel

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Kultúránkban valamiért nehezen talál helyet az absztrakt festészet, de azt is néha elképzelhetetlennek tartjuk, hogy egy alkotás többe kerüljön, mint a kanapénk. Sokszor úgy kerülnek elő értékes festmények a padlásról, mert meguntuk vagy nem ezt a stílust szeretnénk már látni. A trendekkel, a világ változásaival és a korral egyszerűen változik az ízlésünk, már nem jellemző az, hogy 20-30 évig elviselnénk ugyanazt a színvilágot, ugyanazt a tapétát a falon, és igaz ez a festményekre is. Kevesen engedhetik meg maguknak a kortalan eleganciát, hiszen a tartós dolgok, az időtlen design sokszor meghaladja a költségvetést. Ezért kerülnek a padlásra a festmények, mert nincs helyük.

Elegáns enteriőr képpel

Gondoljuk újra

Néha azonban megérnek egy újraértelmezést, és nem a keretek lecserélésére gondolok, hiszen vannak festmények, ahol a keret adja az érték egy jókora részét. Persze az is előfordul, hogy ennek nincs igazán jelentősége, vagy a keret esetleg tönkrement és javíthatatlan. Azt érdemes körüljárni, hogy mennyit ér a festmény és ahhoz választani keretet. Ne rondítsuk műanyaggal az olajfestményeket és értékének, stílusának, hangulatának megfelelő keretet válasszunk minden darabhoz.

Modern kép retro színekkel

Szerencsések vagyunk, nincsenek egyértelmű enteriőr stílusok ma már, az eklektikus, kissé klasszikus beütésekkel rendelkező minimalista ugyanolyan szép tud lenni, mint egy elegáns, stilizált klasszikus belső modern bútorokkal. Érdemes ezt kihasználva képeinkre gondolni és egészen nyugodtan feltenni a minimalista nappalinkban a klasszikus, arany keretes olajfestményt. Látványos és hangulatos lesz.

Modern képvilág

Fiatalos elrendezésű képek

Ha nincsenek családi örökségeink vagy nem vonz túlzottan a régi idők bája, válogassunk absztrakt képek közül, vagy alakítsunk ki galériát. Azt azonban ne felejtsük el, hogy a tucat áru mindig az aktuális trendeket követve ki fog menni a divatból. Egy egyedi darab kevésbé, illetve több pénzt csak olyasmiért vagyunk hajlandóak kiadni, ami számunkra jelent valamit, érzelmileg kötődünk hozzá, így kisebb az esélye, hogy megunjuk, menjen az bármennyire is szembe a trendekkel. Mert a kanapé árát csak akkor szánjuk rá, ha tudjuk, hogy gyönyörködni akarunk benne hosszú évekig.

Elegáns enteriőr absztrakt képpel

Kép vagy galéria?

Legtöbbször adott a kérdésre a válasz, mert már vannak képeink vagy egy nagy képünk, de néha tiszta lappal indulunk és fogalmunk sincs. A terület nagysága mindig határozza meg, a belső tér stílusáról nem is beszélve.

Festmény fal méretben

Modernebb stílusok nagyobb képeket használnak, klasszikusak több kisebbet, egyforma méretben vagy nagyobb keretekkel. Falunk mérete nagyon fontos, ha inkább függőlegesen elnyújtott a felület, érdemes egy képben gondolkozni, ha vízszintesen, akkor több darabban vagy poszterben. Daraboljuk, ha a teret is szeretnénk darabolni, ha viszont egybefüggő, nagy hatásra vágyunk, egyértelműen válasszuk a nagyobb kép lehetőségét.

Türkiz festmény hangulatosan

Ha mégis galériában gondolkoznál, itt van számodra 15 tipp képgaléria kialakításához.

Idézet, mint dekoráció

 

Festmény, mint dekoráció

Képek forrása: pinterest.com

No Comments

Post A Comment