Hogyan tegyük szebbé könyvespolcunkat?

Hogyan tegyük szebbé könyvespolcunkat.

Hogyan tegyük szebbé könyvespolcunkat?

A könyves szekrény általában központi helyet foglal el a nappaliban vagy a hálószobában. A legtöbb otthonban azonban zsúfolásig tele vannak olyan kötetekkel, melyek csak nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem forgatunk. Itt az idő, hogy felfrissítsük saját kis könyvtárunkat! Poroljuk le a polcokat és hozzuk ki a maximumot a lehetőségekből! Íme 5 lépés, hogyan tegyük sokkal szebbé könyvespolcunkat!

Lássunk hozzá a nagy átalakításhoz!

  1. Teljesen ürítsük ki a polcokat!

Vegyünk le mindent a polcokról és szánjunk időt egy alapos portörlésre! E folyamat közben már átgondolhatjuk, hogy mely köteteket szeretnénk visszahelyezni a polcra és melyek azok, melyek évek óta porosodnak anélkül, hogy bárki is lapozgatta volna őket.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

könyvespolc

  1. Szelektáljuk a könyveket!

Ne tegyünk vissza minden könyvet! A legtöbbet nem olvassuk, vagy nem fogjuk újra elolvasni. Válasszuk ki a kedvenceinket és a legfontosabbakat, és csak azokat helyezzük el. A “majd valamikor jó lesz még” elv ez esetben sem szerencsés, ha belegondolunk, hogy évek óta várjuk a nagy pillanatot. Természetesen nem kell megválni ezektől a kevésbé kedvelt daraboktól, de érdemes inkább dobozba tenni és pincébe, garázsba vagy padláson tárolni őket, ahol nem foglalják feleslegesen a helyet.

elledecor

 

  1. Tegyük vissza a polcra a legfontosabbakat

Kezdjük el visszatenni a polcokra a könyveket, de ezúttal vigyünk valamilyen rendszert a pakolásba! Kedvünkre csoportosíthatunk témák, színek vagy méret szerint, így még élvezetesebb és áttekinthetőbb lesz a végeredmény!

szín szerint csoportosított könyvek

 

  1. Töltsük fel a hiányzó részeket! 

Nézzük át a vázákat, ajándéktárgyakat, családi fotókat, gyertyákat és egyéb díszeket, melyek itt-ott kallódnak a lakásban. Használjuk őket a polcon kialakult üres helyek feltöltésére, de azért ne vigyük túlzásba, nem kell minden hézagot kitölteni velük, hagyjunk  holt teret, hogy az összkép szellős legyen!

könyves polc

  1. Törekedjünk a harmóniára!

Hasonló árnyalatú színek egy csoportba rendezése által nagyon dekoratív lesz a végeredmény!

könyvespolc

Nincsenek kötöttségek, formáld saját stílusodra könyvespolcodat!

Egy dolgot azért ne feledj, csak olyan dolgokat tegyél a polcra, amiket szeretsz!

Forrás: findinghomefarms.com, elledecor.com, decorpad.com

Olvastad már?
Térelválasztók által nyitott távlatok
15 ötlet képgaléria kialakítására

No Comments

Post A Comment