Hogyan tedd világosabbá sötét szobádat?

Hogyan tedd világosabbá sötét szobádat? blogbejegyzés

Hogyan tedd világosabbá sötét szobádat?

Senki sem szereti a sötét szobákat, a komor padlóburkolattal, robusztus bútorokkal és élettelen falszínnel jellemezhető helyiségeket. Pedig egy enteriőr hangulata észrevétlenül is kihat a közérzetünkre, felszabadultan és otthonosan, vagy kellemetlenül és szorongva érezhetjük tőle magunkat. Ha magadra ismertél és úgy érzed van olyan helyiség lakásodban, melynek jót tenne egy kis világosítás, akkor máris kezdhetsz ötletet meríteni! 

Eleinte talán jó ötletnek tűnt az a barna szőnyeg, hiszen illik a szekrénysorhoz, s a megörökölt asztal is illett a képbe, később aztán érezted, hogy az a nappali végül is a legkevésbé barátságot hely a lakásban, ahová nem szívesen fogadsz vendégeket. Talán költöznöd kellett és bár a régi hálószobába napsütéses volt, a mostani sokkal árnyékosabb, így már nem is mutatnak jól a korábban vásárolt bútorok és kiegészítők.  Legyen szó a nappaliról, a hálószobáról, dolgozószobáról vagy a konyháról, nem kell kidobni a bútorokat és újakat venni, sem pedig átfesteni minden falat. Ha nincs lehetőséged nagy átalakításra, de szeretnél gyors megoldást, akkor néhány egyszerű változtatással máris sokkal világosabbá teheted az otthoni környezetet.

Függöny
Talán az első és legegyszerűbb megoldás, ha egy új függönnyel frissítjük fel a szobát. Egy kellemes, lágy esésű, finom anyagból készült függöny néha csodákra képes, de azért ne feledkezz meg a sötétítőkről sem. Ha nagy, vastag, nehéz anyagból készült függönyöket használsz erre a célra, akkor ezen a téren is érdemes újítani. Nézz körül az árnyékolók a „piacon”, jobbnál jobb dolgokat fogsz találni!

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

fuggonyokfotó: (bal) manohome.com, (jobb) smalldesignideas.com 

Párnák
Legyél a párnák szerelmese, vagy kevés párnát őrizgető, a változatosság párnák formájában is gyönyörködtet! A legjobb, hogy nem is kell teljes cserét eszközölni, ha ráuntál a régóta megszokott darabokra, elég, ha beszerzel néhány új párnahuzatot! A játék pedig akkor az igazi, ha nem ragadsz le az egyforma típusoknál, hanem többféle mintájú, méretű ölelnivaló kiegészítővel leped meg magadat. Nappaliban és hálószobában egyaránt praktikus megoldás!

sotet_szofa_vilagos_parnakfotó: (bal) bendut.com, (jobb) pinterest.com

Ágytakaró
Egy új ágytakaró szintén kincset ér, hiszen nem csak ágyunkat, hanem egész szobánkat üdébb köntösbe öltöztethetjük vele anélkül, hogy át kellene festeni a falakat.

Szőnyeg
Általában nem fűlik a fogunk a szőnyeggel variálni, az egy olyan biztos pont a lakásban, mint a bútorok, hosszú távra tervezünk vele. Idővel azonban elkopik, elhasználódik, unalmassá válik. Ha szőnyeged már régi, kopott, vagy nem ad hozzá a helyiség hangulatához, itt az idő, hogy átadja a helyét egy tetszetősebbnek! Mivel általában nagy felületet jelent a szoba egészét tekintve.

sotet_vilagos_szonyegfotó: pinterest.com 

Képek a falon
Újabb kiút a sötétségből, ha egy árnyékos falrész otthont ad egy nagyobb, dominánsan világos színvilágú festménynek. Persze lehet fotó alapján készült vászonkép, de akár képgaléria is. A lényeg, hogy a búskomorságot felülírjuk egy vagy több világos képpel.

sotet_dolgozoszobafotó: homedit.com

Konyhai hátfal
Bár a konyhabútor és a padlóburkolat adja konyha igazi karakterét, egy új konyhai hátfal felülírja ezt a tényt! Nem csupán praktikus, nagyon dekoratív is, azonnal odavonzza a tekintetet. Egy jól megválasztott konyhai hátfallal teljesen megújíthatod birodalmad hangulatát. Ezzel lehetőséged nyílik arra is, hogy kipróbálj egy új stílust. Ha eddig túl visszafogott vonalat követtél, jöhet egy kicsit modernebb irány, a megszokott harsányság után talán inkább visszafogott, kifinomult időszak következik.

sotet_konyhabutor_vilagos_konyhai_hatfalfotó: houseplanning.com 

Olvastad már?
Hogyan válasszunk konyhai hátfalat?
Terek nagyítása és szűkítése 2. – A színek térhatása

No Comments

Post A Comment