Funkció és design: a faltól-falig tartó polcok szépsége

Funkció és design: a faltól-falig tartó polcok szépsége

Funkció és design: a faltól-falig tartó polcok szépsége

Polcaink kiválasztása során néha kicsit fantáziátlanok vagyunk, a legkézenfekvőbb, egyszerű, logikus megoldás mellett döntünk.  Egy polc az ágy felé, egy a szekrény mellett fennmaradó helyre, a konyhában a tűzhely mögötti részre. Tágítsuk ki határainkat, gondolkodjunk faltól-falig!

Színes variációk
Vigyél üdeséget a nappaliba, ragadd meg az alkalmat és az ecsetet! Egy fehér polcrendszer mögött színesre festett falrészek összhatása fantasztikus lehet, teljesen új lelket kölcsönöz a helyiségnek. Csupán arra figyelj, hogy az enteriőr árnyalataihoz illő színeket válassz, és hogy a festés precíz legyen.

fehér polc, színesre festett fal

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Tipp: A színek mindenképpen egészítsék ki egymást, és ne válassz többet két vagy három színnél.

Minimalista megvilágításban
A polc alatti megvilágítás fokozza a minimalista helyiség hangulatát. Egy dolgozósarok esetében kiváló megoldás, ha letisztult, modern és esztétikus megjelenésre vágyunk.

faltól-falig polc dolgozószobában

Gyermeki éden
Gyerekszoba esetén kicsit bátrabban is bánhatunk a színekkel, egy-egy harsány árnyalat kifejezetten illik a gyerekszobákhoz, melyet a játékok kavalkádja egyébként is élettel telivé tesz.

gyerekszoba színes fallal, fehér polcokkal

Tipp: Gyerekszobában ne zsúfoljuk tele a polcokat, ne tegyünk rájuk növényeket, nehéz, balesetveszélyes tárgyakat, melyeket a gyermek magára ránthat. Néhány plüss állat, puha játék, kis mesekönyv éppen elég!

Mindent a szemnek!
Észre vetted már, hogy mennyire jól néznek ki azok a konyhák, ahol nem zárt szekrényekben, hanem szabadon, a polcokon állnak az eszközök? Szerintünk abszolút megvan a varázsa, bár természetesen ezekben az esetekben komoly tervezést igényel, hogy csak a legfontosabbakat hagyjuk szem előtt, melyek esztétikusan mutatnak.

nyitott polcok a konyhában

Különcök könyvtára
Egy felfüggesztett, laza és vagány drótszerkezetes polc igazi „rock star” a többiek között. Kedvünk szerint variálhatjuk a polcok közötti távolságot, így teret adva nagyobb könyveknek, használati tárgyaknak is. A geometriai formák játéka, párhuzamos, merőleges és átlós elrendezése igazi kalandpark a tekintetnek.

függesztett polcrendszer

Forrás: hgtv.com, decoist.com

Olvastad már?
Hogyan tegyük szebbé könyvespolcunkat?
5 jel, hogy lakásod áttervezésre szorul

No Comments

Post A Comment