Fiatalos, stílusos modern lakás

Fiatalos, stílusos modern lakás

Fiatalos, stílusos modern lakás

Ebben a bejegyzésben egy online lakberendezési tanácsadást szeretnék bemutatni. (Természetesen megbízónk hozzájárult a munka megjelentetéséhez.)

Kedves E-­nterior team!

Szeretném átalakítani a társasházi lakásom központi részét (nappali, étkező, bejárat). Modernebb, stílusosabb lakást szeretnék, valamilyen izgalmas megoldással. Érdekelnek az érdekes térelválasztási módszerek és a többfunkciós bútorok is.
Amint látjátok, általában az étkezőben dolgozom, a dolgozószobámat nem is használom, erre is megoldást keresek.
Remélem a fotókon minden rajta van, amire szükségetek van.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Üdvözlettel:
Imre

helyszíni lakás fotók

Kedves Imre,

Először is köszönjük, hogy megkerestél bennünket, a fotók pedig nagyon jók lettek, minden információ rajta van, ami szükséges. Az alábbiakban pontokba szedem a javaslataimat.

1.) Világítás

Az első, ami feltűnik a képek alapján, hogy az egyébként nagynak tűnő térben mindössze 2 lámpád van és azok helye sem a legideálisabb. Amennyiben van rá lehetőség, csináltass 2 gipszkarton álmennyezetet, egyet a nappali részre, egyet az étkező fölé ami több szempontból is hasznos lesz:

  • ­több süllyesztett lámpát el tudsz helyezni benne, így pont azt világítod meg, amire szükség van
  • ­a függönykarnisodat és a karnis felett futó csövet el tudod vele takarni
  • ­másodlagos világítást tudsz kialakítani ledszalagokkal a gipszkarton alatt, ha nem futtatod teljesen a falig és a mennyezetig

2.) Kamra

Hasznos lenne egy kamrát kialakítani, ami elrejthetné a kazánt és a hűtőt is kivenni az étkezőből. Mivel a hűtő jelenleg közvetlenül a konyha mellett van, és ez praktikus okokból jó lenne, ha a konyha közelében lenne, így a következőket javasolnám:

  • ­a hűtőnek találj helyet a konyhában: keress pult alá építhető hűtőt, amelyek 90 cm magasak, ezt nem csak pult alá, de egy magasabb elembe is építheted
  • ­válaszd le fallal a kazánt és azt a részt, ahol a radiátor van, a radiátor kikerülne az étkezőbe
  • ­a leválasztott részben kialakítható egy kis gardrób, ahová le tudod rakni a nem használt cipőket és kabátokat
  • ­a leválasztott falra pedig mehetne néhány fogas, hogy az aktívan használt holmikat tudd hová akasztani
  • ­a bejárat felé eső falat valamilyen erősebb színnel festheted, így leválasztod vizuálisan is a két külön funkciót
  • ­az elkerített helyiségbe egy kisebb fagyasztó is bekerülhet
  • mivel a hűtő elkerül, így az étkező a konyha irányába mozdulhat

előszoba

Kérlek a beépítés előtt tájékozódj arról, hogy a kazánnak hány légköbméter térre van szüksége. Ha a kazán nem beépíthető fallal, vagy szellőztető kell akkor az étkező felőli falra perforált lemezt tehetsz.

előszoba

3.) Étkező

étkező

A jelenlegi étkezőbútorok nem túl fiatalosak, ehelyett valami könnyedebb darabokat ajánlanék: az IDdesign Now széke, az Ikea Henriksdal széke vagy a Halmar K105­ös széke jó választás lehet. Az étkezőasztal fölé pedig 2 függesztéket tennék, a képen a Lámpabolt Online Mila függesztékét láthatod (link: http://www.lampabolt.com/mila­fuggesztek-technolux­4612_t25765.html)

székek

4.) Könyvespolc és dolgozósarok

A képek alapján úgy tűnik, hogy nincs TV-­d, viszont a könyveidnek és a DVD-­idnek helyre van szüksége. Ahol jelenleg a TV­-s szekrényed van, alakíts ki egy zárt polcos rendszert, amelyiknek a közepét le tudod nyitni és íróasztalként használni.

dolgozó sarok

Ez a megoldás több szempontból jól jöhet: nem kell elpakolnod az asztalról, egyszerűen el tudod zárni. Ha a szekrénybe építesz néhány süllyesztett lámpát, kapsz helyi világítást, ami megkönnyíti a munkádat. A könyvek, DVD-k nem fogják annyira a port az elzárt szekrényben. Ha szeretnél, bárszekrényt is kialakíthatsz benne.

A szekrény mélysége minimum 30 cm legyen.

5.) Nappali

A nappali bútorokat egy modernebb vonalvezetésűre cserélném, és mindenképpen világosat választanék, hogy könnyedebb hatású legyen. A Gala Collezione Luciano szófája például ideális választás lehet, L alakkal és rengeteg féle választható kárpittal.

Luciano szófa

Az L alakú kanapét arra a falra tenném, ahol most a foteleid vannak, mögé válassz valamilyen, ízlésednek megfelelő színű tapétát. A kanapé elé tegyél szőnyeget és rá egy dohányzóasztalt, mellé pedig egy vagy két kárpitozott, alacsonyabb fotelt, ami harmonizál a tapéta és a sötétítő függöny színével.

Ha szereted a színeket, a Diego idén nagyon vidám, színes szőnyegekkel jött elő, például az Art Brush vagy ha inkább visszafogottabb színekre vágysz, az Impulse Geometric jó választás lehet.

szőnyeg

 

impulse-geometric

A kanapéval szembe pedig tehetsz bioetanol kandallót vagy egy izgalmas képet, ha TV-­t továbbra sem szeretnél.

nappali

6.) Padló

Ha észrevetted, a képeken világos padlót használtam, ez segít abban, hogy a lakás világos hatású legyen. Ez lehet valódi fából, vagy laminált padló is, amelyik hozzád közelebb áll. Az étkező alatt is ezt használnám, mert lehet kapni olyan strapabírású, könnyen tisztítható padlókat, amelyek bírják az étkezéssel járó szennyeződéseket és kopást. A jelenlegi burkolatváltás eltüntetésével ugyan megszűnik a szigorú funkcióváltás, ugyanakkor a tér méretei miatt sokkal egységesebb és kellemesebb látványt fog nyújtani.

Remélem hasznos tippeket kaptál, ha bármikor elakadsz vagy segítségre van szükséged, írj nekünk.

Olvastad már?
Széktrendek
A lépcső alatti térben rejlő lehetőségek

No Comments

Post A Comment