Az álmennyezetet új dimenziója: a Barrisol

Az álmennyezetek új dimenziója a Barrisol

Az álmennyezetet új dimenziója: a Barrisol

Folytatjuk a mustrát a nagyvilágban, szeretnénk olyan innovációkat bemutatni, melyek nem csupán szemet gyönyörködtetően izgalmasak, de további értékeiknek köszönhetően hasznosak, praktikusak és méltán népszerűek is! Íme egy újabb belsőépítészeti gyöngyszem, a Barrisol!

Mind hallottunk már olyan találmányról, vagy láttunk olyan modern kreációt, melyről azt gondoltuk szép, szép, jó az ötlet, csodás a megvalósítás, de mi szükség van erre? Sok olyan eszköz lát napvilágot, melynek funkciója megkérdőjelezhető, mintha a lényeg csupán az újdonság varázsában rejlene. Éppen ezért akkora kincs minden olyan forradalmi innováció, mely nem csupán esztétikus, hanem használati értékkel is bír.

moduláris barrisolok

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Legutóbb az Innovatív mennyezeti megoldások Armstrongtól című cikkünkben olvashattatok olyan álmennyezeti konstrukcióról, mely az ötlet, a megvalósítás, a funkció és a dekorativitás szempontjából is példa értékű találmány az Armstrong World Industries jóvoltából. Az ezeket a tulajdonságokat szintén magában hordozó Barrisol ugyanígy méltó az elismerésre és arra, hogy egy egész bejegyzést szenteljünk neki!

A Barrisol egy egyedülálló álmennyezet képző rendszer, melyet Fernand Scherrer, a Barrisol-Normalu gyár elnöke álmodott meg körülbelül 40 évvel ezelőtt. A rendszer mosolyogtatóan egyszerű, mindössze azon alapszik, hogy egy tartószerkezetre fóliát feszítünk ki. Megvalósításában persze már számtalan finom részletről lehet beszélni, melyhez rengeteg további pozitív tulajdonság társul.

megvilágított barrisol

Aki azt hinné, hogy csak monumentális belterekbe, hatalmas épületekbe, színházakba vagy óriási csarnokokba való és kizárólag magas röptű célokra használható újításról van szó, az bizony téved. Beltérre és kültérre, kereskedelmi, közösségi és magán célra egyaránt tökéletesen alkalmazható innovációról van szó! Ezt bizonyítja, hogy szinte bármilyen belmagassághoz, valamint régi és új típusú épületstruktúrákhoz egyaránt alkalmazható. Az ultramodern kivitelezéstől a hétköznapi megjelenésig minden formában találkozhatunk vele.

barrisol hálószobában

Sőt, valójában nem is csupán álmennyezetként funkcionálhat, hanem egy-egy oldalfalat borító panelként is!

megvilágított barrisol oldalfal

barrisol oldalfal

Az alábbi képen pedig térelválasztóként láthatjuk!

barrisol térelválasztó

Az eddig jellemző fóliafestési megoldásokkal szemben hatalmas előrelépés, hogy a Barrisolokra szinte bármilyen, általunk kívánt képet rá lehet nyomtatni!

barrisolra nyomtatott minta

Tetszésünket tovább fokozza, hogy a Barrisol 100%-ban újrahasznosítható, környezetbarát találmány!

barrilsolra nyomtatott minta

További előnye, hogy nagyon tartós, kiválóan ellenáll a levegő páratartalmának és a nedvességnek. Nagyon könnyű, így tulajdonképpen sokkal kevesebb anyagmennyiséggel számolhatunk egy gyönyörű álmennyezet kialakításakor, mintha például gipszkartont használnánk.

hullám hatású barriol

Igazán kifinomult, látványos, légies és dinamikus hatást keltő, a technika és esztétika rendkívüli összefonódása.

akusztukis barrisol

Ha mindez még nem lenne elég, jöjjenek az adu ászok!

 • Szinte bármilyen világítási rendszerrel kompatibilis!
 • Speciális kis lukak kialakításával hangelnyelésre is alkalmas
 • Adottságai hőszigetelésre is képessé teszik
 • Korlátlan mintázati lehetőséget kínál számunkra

Szerintünk zseniális!

Képek: barrisol.com, jbdesign.it

Olvastad már?
Ablak alatti ülőke ötletek
Csodabolygó a lakásban: a kokedama

1 Comment
 • Alföldy Gábor
  Posted at 19:50h, 17 szeptember

  Sziasztok!

  Egy új lapot szeretnék a témában a figyelmetekbe ajánlani. Bár nem az eredeti Barrisollal foglalkozik, de a témában sok hasznos információval szolgálhat.

  link

  Jó olvasást!
  Gábor

Post A Comment