Ablak alatti ülőke ötletek

Ablak alatti ülőke ötletek blogbejegyzés

Ablak alatti ülőke ötletek

Kell egy hely, ahol otthon érezzük magunkat, és kell egy kedvenc hely otthon, ahová mindig öröm lekucorodni. Ha valami, hát egy ablak alatti ülőke tökéletes lehetőség erre!

Milyen típusú ülőkék léteznek?
Kedvünk és lehetőségeink szerint szinte bármilyen alakú és méretű ülőke boldog tulajdonosai lehetünk, hiszen nem létezik standard változata, mindig az adott helyre van szabva a vágyott stílusban és formában. Lehet magasabb vagy alacsonyabb, téglalap alakú, trapéz alakú vagy félkör ívű, üreges vagy tömör, amilyet csak szeretnénk! Kedvet kaptál? Akkor ideje keresni egy jó asztalost!

l-alaku-ablak-alatti-ulokefotó: designrulz.com

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat


Hol legyen a helye?
Az ablak alatti ülőke a kényelmes kanapék és a széles ablakpárkányok hangulatát ötvöző “idillikus sziget”, ahol ücsörögve még a kávé is jobban esik és egy regényt olvasni is élvezetesebb. Bárhol is találjunk neki helyet: konyhában, hálószobában, nappaliban vagy előtérben, az ablak alatti ülőke garantáltan növelni fogja az adott helyiség varázsát.

browzerfotó: browzer.net

Egy dolgot fontos szem előtt tartani, érdemes napsütéses, világos területet választani! Túlzottan erős fényviszonyok esetén kedvünk szerint lágyíthatjuk a fényt egy hangulatos rolóval, függönnyel vagy árnyékolóval, ezzel is emelve a dekoratív összhatást!

ablak_alatti_ulokefotó: expoluzrd.com

Kényelem és kikapcsolódás
Egy ablak alatti ülőke elsősorban kényelmünket hivatott szolgálni, vagyis a minőségi pihenés megfelelő körülményeit teremti meg számunkra. Ha egy fárasztó nap végén vágyunk kicsit elvonulni, zenét hallgatni, gondolkodni, vagy olvasni, itt mindig megnyugvást találhatunk. Amennyiben szeretnénk még jobban elszeparálni, esetleg elrejteni ezt a területet, egy egyszerű függöny használatával bármikor “lezárhatjuk” békés kis birodalmunkat.

decopardfotó: decopard.com

Tipp: Létezik egy nagyon egyszerű megoldás arra, hogy az ülőpárna ne csúszkáljon el alólad, miközben ülsz! Ez pedig nem más, mint a patent!

Tárolási alkalmatosság
Bár egyik legnagyobb értéke, hogy dekoratív, számtalan praktikussági lehetőséget is magában rejt. Kedvenc zugunk nem csak pihenésre, hanem tárolásra is kiválóan alkalmas, hiszen az ülőrészek többsége felnyitható. Persze nem csak olyannal találkozhatunk, ami belső térrel rendelkezik, a fiókos kialakítás is nagyon népszerű.

ablak_alatti_uloka_etkezobenfotó: houzz.com

Az ülőke köré egyedi polcos, szekrényes megoldást is terveztethetünk, ahol könyveink, dísztárgyaink és növényeink is kényelmesen elférnek.

ablak_alatti_uloke_szekrenyek_kozottfotó: housely.com 

Esztétikai érték
Igazi karakterét és egyediségét díszpárnákkal koronázhatjuk meg. Vegyük figyelembe a bútor anyagának jellegzetességeit, a helyiségben uralkodó anyagokat és színeket, és ezeket hozzuk összhangba saját stílusunkkal. Legyen színkavalkád, minták forgataga vagy különböző méretű párnák játéka, a lényeg, hogy szeressük és kedvünket leljük benne!

ablak_alatti_uloke_eloterbenfotó: hgtv.com

Tipp: Az ülőke felé, oldalfalakra szerelt lámpákkal szép hangulatvilágítást érhetsz el, és az estébe nyúló olvasáshoz is megfelelő fényviszonyokat teremthetsz egy-két mozgatható fali lámpával.

 Te is terveztetnél ilyet saját lakásodba, házadba? Melyik helyiségben tudod elképzelni? Mi legszívesebben a hálószobánkat egészítenénk ki egy gyönyörű, ablak alatti ülőkével, és sok-sok díszpárnával.

Olvastad már?
Vigyél életet otthonodba párnákkal
A falburkolatok új dimenziója: 3D panelek

No Comments

Post A Comment