A tökéletes dolgozószoba 3 jellemzője

A tökéletes dolgozószoba 3 jellemzője

A tökéletes dolgozószoba 3 jellemzője

Korán reggel a munkahelyre sietni és estig az irodában görnyedni sokszor nagyon fárasztó és lehangoló. Persze az sem szerencsés, ha haza kell vinni a munkát és pihenés helyett még egy halom dokumentummal kell megbirkóznunk. Ha viszont mindenképpen otthonról kell dolgoznunk, akkor érdemes berendeznünk egy nyugodt kis dolgozószobát, ahol nem is tűnik olyan borzasztónak a munkával töltött idő! 

A dolgozószoba célja, hogy kedvező körülmények között végezzünk munkánkat, és a környezetünk elősegítse, ne pedig gátolja a produktivitásunkat!

Na de milyen egy igazán jó dolgozószoba?

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Akár külön szobánk van, akár csak egy leválasztott rész a lakásban, van néhány dolog, amire érdemes odafigyelnünk a dolgozószoba kialakításakor! Lássuk mik ezek!

1. Legyen világos! A fal legyen fehér, vagy pasztell színű, különösen akkor, ha a berendezési tárgyak és bútorok esetleg sötét árnyalatúak.

dolgozószoba

2. Legyen szellős! Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, és jó hatással lesz teljesítőképességünkre is, ha mindig friss a levegő és megfelelő mennyiségű természetes fény jut a helységbe, ahol dolgozunk.

dolgozószoba

3. Legyen kényelmes! Ha rendszeresen ülő munkát végzünk, és időnk nagy részét számítógép előtt ülve töltjük, akkor rengeteget számít, hogy milyen széken ülünk. Számtalan ülő alkalmatosság közül válogathatunk, mindenféle kartámasszal és dönthető háttámlával, a lényeg, hogy valóban kényelmünket és kedvező testtartásunkat szolgálja!

builtlean . com

Tipp: Használjunk fit-ballt! Nagyon kényelmes, praktikus, kedvezően hat a tartásunkra és üdítő érzés kicsit rugózni rajta pihenésképpen. Bármikor leereszthetjük és magunkkal vihetjük, ha máshol van rá szükségünk.

Inspiráló „home office”

Ha kreatív foglalkozásunk van, akkor fontos lehet számunkra, hogy „játékos” légkörben végezzük munkánkat és inspiráló kiegészítőkkel, motiváló képekkel, idézetekkel, hangulatos lámpákkal, vagy egyéb ihlető tárgyakkal vegyük körül magunkat. Egy színes függöny, pár fotó a falon, egy bohókás szőnyeg vagy fotel és máris szárnyakat ad a munkához élettel teli környezetünk!

kreatív dolgozószoba

Mire vigyázzunk?

Ne legyenek az asztalunkon:
– törékeny tárgyak (pl. üveg kancsó)
– bögrék, melyeket óvatlanul leverhetünk
– növények a számítógép közvetlen közelében

dolgozószoba

Ne legyen zsúfolt!
Ha szakmánk velejárója, hogy rengeteg papír alapú dokumentumot halmozunk fel, akkor rendszereznünk kell az iratokat és biztonságos helyen tárolni őket. Ez lehet egy külön szekrény, ahol a könyvek is kényelmesen elférnek, vagy az íróasztal fiókja, a lényeg, hogy egy helyen legyenek, ne szerteszéjjel körülöttünk az asztalon.

Forrás: archinhome.com, ghoofie.com, builtlean.com, homeofficemadeeasy.com

Olvastad már?
A kényelmes és inspiráló tanulószoba jellemzői
Hogyan válasszunk világítást – 1. rész

No Comments

Post A Comment