A kreativitás fellegvárai: a Google irodák

A kreativitás fellegvárai a Google irodák

A kreativitás fellegvárai: a Google irodák

Ultramodern berendezések, vibráló színek, csúszda, minigolf, függőágyak, babzsák fotelek, biliárd asztal, relaxációs helyiségek és még sok más. Ezek bizony a világszerte híres Google irodák.

Az eredetileg egy kollégiumi szobában született, majd egy garázsban növekedett Google mára már világszerte több 40 országban, több mint 70 irodát tudhat magáénak.

google irodaház kívülről

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Az irodaépület már kívülről is bámulatos!

“Bár nincs két egyforma Google-iroda, az oda látogatók észrevehetnek néhány közös jellemzőt: nemcsak a hely szellemét idéző falfestményeket és díszítőelemeket, hanem azt is, hogy munkaállomások, jurták, közös munkaterületek, videojátékok, biliárdasztalok, zongorák, kávézók, egészséges ételekkel feltöltött „mikrokonyhák”, valamint klasszikus fehér táblák állnak a Google-alkalmazottak rendelkezésére az ötletgyűjtés elősegítéséhez.” (Forrás: www.google.com/about/company/facts/locations/)

Google iroda recepcióAzok a biciklik vajon csak oda vannak támasztva a pulthoz, vagy bele vannak építve?

Nincs mese, kreatív munkához inspiráló környezet dukál! A Google persze az egyik legnagyobb hal a tengerben, nem hozzájuk kell mérnünk magunkat, de az azért mindenki fejében szöget üthet, hogy azért nem ostobaság mérlegelni, milyen hatással vannak a munkaviszonyok a dolgozókra.

függőszékekek Google irodában

Ki mondta, hogy függőszékben nem lehet laptoppal az ölünkben dolgozni? 

A mindennapjaink legnagyobb részét a munkahelyünkön töltjük, és a közeg, a légkör, a körülmények mélységesen kihatnak ránk, meghatározzák a kedvünket, komfortérzetünket, hatékonyságunkat és aktivitásunkat. Borzasztóan nehéz produktívan teljesíteni egy olyan kényelmetlen környezetben, ahol sötétben, melegben, hidegben, szűk helyen, zajban vagy hatalmas stressz alatt kell a maximumot hoznunk nap mint nap.

google DublinInnovációk találkozása! Ilyen álmennyezeteket láttuk már valahol. Hol is? Armstrongnál! 

Némely vezető úgy gondolkodik, hogy szeretné, ha a legtöbb profit az ő zsebébe vándorolna és nem kíván költeni semmire, amitől az alkalmazottaknak jobb lenne, hiszen ígyis elvégzik a munkát, akkor minek? Mások belátják, hogy mekkora energiákat szabadít fel, és milyen pozitív irányba képes változtatni a dolgokon egy kis plusz, ami lehet, hogy csak egy új kávéfőző vagy egy nagyobb irodahelyiség. Ha ettől az alkalmazottak lojálisabbá válnak, aktívabban dolgoznak és a vállalat több pénzt termel, akkor nem megérte?

Google iroda

És íme a válasz, az a bicikli a pultnál bizony nem csak ideiglenesen parkol.
Vigyázat, az ajtók záródnak!

Szerencsére egyre több vállalat vezetője ismeri fel a tényt, hogy ha alkalmazottjai jobb körülmények között dolgozhatnak, akkor jobban is dolgoznak. Ez pedig messze nem csak akkor igaz, ha az ember kreatív munkát végez, hanem minden területen így van.

Google Moscow, RussiaAkkor most egy kávézóban, színházban, vagy a nappaliban vagyunk?

A Google irodák kiváltságosai valószínűleg úgy érezhetik, mintha egy hatalmas játszóteret kellene tesztelniük a fizetésükért cserébe. Biztosak lehetünk benne, hogy ez nem így van, valószínűleg nem lenne ennyire sikeres vállalat a Google, ha az alkalmazottait az alapján válogatná, hogy szeretnek-e csúszdázni meg golfozni az irodában, ezekért a javakért valószínűleg nagyon komoly dolgokat kell letenni az asztalra.

Google irods London, SohoEgyik sem. Egy hollywoodi filmforgatás díszletei közé csöppentünk!

Az irodákban minden olyan inspiráló, játékos, színes és felszabadító, hogy még a leginkább informatikus-programozó beállítottságú emberek fantáziája is szárnyalni kezd és titokban a vasalt ingesek is fejest ugranak a labdatengerbe.

Google iroda London, VictoriaUgye nem is lenne olyan rossz egy ilyen fülkéből hazacsörögni, hogy kicsit tovább maradunk az irodában?

Google London, Soho UKMindent megbocsátottunk volna, ha nyaranta egy ilyen kuckóban kell a kötelezőket olvasni. 

Zurich, Switzerland 2Pontosan itt lenne jó megtartani a hétfői meetingeket.

Google iroda

Ezt a stratégiai kérdést még megbeszéljük, aztán mehetünk szörfözni!

Ha versenyezni nem is tudunk ezekkel az irodákkal és billiárd asztalra nem is telik, az alapvető gondolkodást és hozzáállást érdemes megfontolni és magunkává tenni.

Forrás: google.com, soyouknowbetter.com

Olvastad már?
Innovatív mennyezeti megoldások Armstrongtól
A tökéletes dolgozószoba 3 jellemzője

No Comments

Post A Comment