3 jel, hogy jó szakembert fogtál ki

3 jel, hogy jó szakembert fogtál ki

3 jel, hogy jó szakembert fogtál ki

Egy jó szakember aranyat ér, ezt azok tudják a legjobban, akik már pórul jártak és bosszúságot éltek át emiatt. Márpedig jó szakembert találni kell, nem kifizetődő azt hinni, hogy majd mi megoldjuk, vagy áthívni egy cimborát, aki úgyis ért egy kicsit mindenhez. Miből sejthetjük, hogy jó szakembert választottunk?

Lakásfelújítás előtt, vagy közben eleve nagyon sok stressz érheti az embert, rengeteg döntést kell meghoznia. Az egyik legfontosabb a szakemberek kiválasztása! Amikor egy asztalosra, hidegburkolóra vagy festőre van szükségünk, általában kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, hiszen találnunk kell egy specialistát, akire nyugodtan rábízhatjuk magunkat. Jó szakemberrel van dolgunk, ha igaz rá a következő 3 dolog.

ház forma szerszámokból

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

1. Sokat kérdez
Gyakran mondják, hogy az igazán okos emberek sokat kérdeznek. Valóban, a kérdezés nem a gyengeség jele, egy fontos szempontra irányuló kérdés és a válasz teljesen megváltoztathatja a helyzetet. Ha egy szakember kérdez, az azt jelenti, hogy fontos számára az ügyfél elképzelése és igényei, minél pontosabb képet szeretne kapni arról, amit teljesíteni fog. Nyitott és konstruktív, szaktudását és tapasztalatait összhangba hozza az adott projekttel.

2. Nem legyint, „hogy jó az úgy!”
Egy pontatlanul lerakott járólap, egy rosszul illesztett tapéta vagy elmért bútorlap soha nem lehet jó úgy, ahogy van. Természetesnek kellene lennie annak, hogy egy szakember maximálisan precíz, igényes és nem ad ki a kezei közül rossz munkát. Van szakember, aki korrigálja a hibákat és pontatlanságokat, ha folyton szemmel van tartva és szólnak neki érte, és van olyan, aki akkor is kiválóan végzi a munkáját, ha magára hagyjuk, és nem ellenőrizzük állandóan.

munkások

3. Semmit nem feltételez magától
Ez a harmadik szempont hasonló az elsőhöz, vagyis hogy egy jó szakember sokat kérdez, vagyis minél pontosabb képet szeretne kapni ügyfelei igényeiről. Az, hogy semmit nem feltételez magától, azt is jelzi, hogy amiben bizonytalan, tapasztalatlan vagy egyszerűen nem profi, annak utánajár. Nem próbálja meg kitalálni, hogy így, vagy úgy jó lesz-e, nem kockáztat, hanem tájékozódik!

Aki talál olyan szakembert, akiben megvannak ezek a tulajdonságok, az becsülje meg jól!

Képek: parade.com, neimancontracting.com

Olvastad már?
5 jel, hogy lakásod áttervezésre szorul
Terek nagyítása és szűkítése 2. – A színek térhatása

No Comments

Post A Comment