Tejfehér eklektika

Tejfehér eklektika

A skandináv belsőépítészetről az IKEA után legtöbbünknek a fehér szín korlátlan alkalmazása jut eszébe. Fehér padló, fehér fal, fehér bútor. Sokan túl hidegnek, ridegnek tartják a skandináv színhasználatot. Vajon miért gondoljuk kevésbé barátságosnak, melegnek ezt a környezetet. Nézzünk be egy skandináv lakásba, melyet fűszerez egy csipetnyi eklektika. Láthatjuk, hogy valóban a fehér és ahhoz igen közeli színek dominálnak, azonban apróbb színfoltokat is találunk a lakásban, amelyek megélénkítik a teret.

Skandináv stílus nagypolgári lakásban

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

vilagos-nappali-eklektika

Mint tudjuk a skandináv országokban kevesebb a napsütés és a nappali fény, ezért otthonaik belsejét igyekeznek optikai eszközökkel minél világosabbá tenni. A fehér szín gyakori használata ennek is köszönhető. És nekünk ez mért nem tetszik annyira? Ha felcsapunk egy magyar lakberendezési magazint vagy honlapot biztos, hogy minden lakásban találkozunk földszínnel, általában bézzsel vagy a barna számtalan árnyalatával. Úgy gondoljuk, ezzel nem lőhetünk mellé. Valahogy az északi országokban is hasonlóan vélekednek ezzel kapcsolatban. Az ő bézs-barnájuk a fehér. A mi mentalistásunkhoz, beállítottságunkhoz pedig kevésbé áll közel.nagypolgari-stilus-eklektika

Skandináv konyha és étkező

Ami elsőre feltűnik ennél a lakásnál, hogy viszonylag kevés a kontraszt szín, a tér és a bútorok körvonala nem válik el olyan határozottan, különösen egy napsütötte délutánon, amit északabbra kifejezetten a világos színekkel igyekeznek becsalogatni.

Skandináv eklektika

A melegséget rengeteg textillel hozzák be a lakásba, és jellemzően világos színfoltokkal, nem összeillő képkeretekkel teszik otthonosabbá a szoba belsőket. Érdekes megfigyelni, hogy nem törekszenek tökéletesre, egy kicsit ütött-kopott jelleget hoznak az egyébként makulátlan, tejfehér közegbe.

Nagypolgári, skandináv eklektika közlekedő

Nincsenek felesleges bútorok, szőnyegek vagy tárgyak, ami van, azok is a falak mentén sorakoznak, a tágasságot meghagyták, és nincs is olyan érzésünk, hogy ide vagy oda kellene még egy bútordarab, hiszen a falak és az ajtók megmaradtak a klasszikus vonalvezetés mentén.

Klassziku és elegáns hálószoba

Minden helyiség megmaradt egy leheletnyit klasszikus stílusban, és megkapta a minták, kiegészítők mentén azt a modern, skandináv világot, amit annyira szeretünk: világos alapon óriási minták, világos terek, elszórt bútorok és dekorációk. Csak semmi felesleges bútordarab.Klasszikus, elegáns hálószoba csipetnyi skandináv stílussal

Skandináv és nagypolgári eklektika

Forrás: link

No Comments

Post A Comment