Romantikus otthon bűvöletében

Romantikus otthon

Romantikus otthon bűvöletében

Amikor meglátok egy eklektikus házat, ahol a keveredő stílusokat úgy hozták össze, hogy az minden részletében az otthonosságot tükrözi, ritkán tudok betelni a látvánnyal. Remélem így vagytok vele ti is, ezért hoztam ma egy provanszi, vidékies stílusú, itt-ott modern, de mégis romantikus, nőies házat.


A ház egyetlen minimalista hangvételű része a konyha. A csíkos falak segítenek behozni a provanszi környezetbe az egyébként teljesen letisztult konyhát. Sem a bútor maga, sem a konyha hátfala nem nyomja el a dekorációt, mégis ránézésre bele lehet szeretni az egyszerűségébe.

Fiatalos, romantikus konyha

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Az étkező mellett még kapott helyet némi konyhapult, de valószínűleg nem használják komolyabban a konyha részeként, inkább tálaláshoz. A felette lévő polcok azonban tökéletes helyet adnak a pasztell dekorációnak. Az étkező fölötti lámpa különleges darab, megszokottól eltérően a falról lóg be, nem pedig a mennyezetről. Elképzelhetőnek tartom, hogy elforgatható, amikor az étkezőasztal elkerül a helyéről, olyankor legalább nincs útban.

Provanszi étkező minimalista konyhával

A kedvencünk a nappali rész, ez már egy sokkal komolyabb, hangsúlyosabb része a lakásnak, itt már a tömörfa bútorok inkább elegánsak, mint játékosak.

Romantikus nappali hangulat

A lehulló függönyök szépen magasítják a teret, és megadják a kellemes szimmetriáját is a térnek. Ezen segít az ablak mellett két oldalt lévő, eléggé hasonló színvilágú és magasságú berendezés is. A színek azonban játékosak, a tört és pasztell színek igazán jól kiegészítik egymást.

Rengeteg lámpát lehet látni a lakásban, ezek nem csak funkcionálisak, de dekorációnak is kiválóak. A két szintű kis lerakodóasztalon lévő lámpa igazi minimalista, letisztult design, míg a kép bal oldalán lévő lámpatest egészen más irányba viszi el az enteriőrt.
Az dohányzóasztalon lévő dekorációk is fontosak, egy szépen berendezett otthon elengedhetetlen része, hogy a részletek is ki legyenek találva. A dohányzóasztal melletti kis párnázott ülőke jó ötlet, ha nagyobb a társaság, mint a hely, de lábtartónak is alkalmas.
A nappali melletti étkező már kényelmesebb étkezésre szolgál, ahol nem csak a reggelinket tudják a lakók magukba villázni, de egy család le tud kényelmesen ülni. A csillár itt is figyelmet érdemel, a megterített asztal dekorációival kellemes párosítás. A nappali párnák púderrózsaszínje visszaköszön a székek kárpitján.

Provanszi étkező

Amikor van egy üres falfelületünk, aminek adott egy kevés mélysége is, érdemes kihasználni egy finom kidolgozású komóddal, ami rengeteg kacatot elrejt, ugyanakkor pakoló és dekorálható felületet képez.

Praktikus helykihasználás

Ha megnézitek, ezen a komódon a nappaliban lévő lámpa párja látható, és néhány tengerparti kincs, ami színében illeszkedik ehhez a stílushoz. A koptatott tükör pedig keretbe foglalja a dekorációkat.

A hálószoba már inkább hűvösebb árnyalatokat kapott, viszont rengeteg a textil, amitől mégis otthonos maradt. Az olvasó vagy dolgozósarok praktikus kiegészítője a hálónak, és nem utolsó sorban éjszakára a köntöst keresztül lehet dobni a széken.

A dekorációból itt is érdemes ötleteket meríteni, a függöny két színe, a falon lévő képek és a lámpák ismételten kellemesen otthonossá teszik teret.

Romantikus, provanszi hálószoba Romantikus, provanszi hálószoba

A hálóból ajtó nyílik a gardróbra, amiből sajnos nem sokat látunk, de egyértelműen viszi tovább a lakás többi részén is látható stílust. Jó ötlet a stílushoz illeszkedő próbababa és a textil dobozok.

Gardrób stílusosan

A gyerekszoba kellemesen lányos és üde. Megint csak minimalista íróasztalok mellett kellemesen romantikus hangulatot teremtett a belsőépítész. Mintás függöny, rengeteg textil, pont elég dekoráció. A széken lévő kis párna pedig igazi szerelem.

Gyerekszoba romantikus, provanszi stílusban

Romantikus, provanszi gyerekszoba

Forrás: http://www.mintyinspirations.pl/2015/10/klasyczne-piekno-w-pudrowych-barwach.html#more

No Comments

Post A Comment