Nyers anyagok modern környezetben

Nyers anyagok modern környezetben fejléc

Nyers anyagok modern környezetben

A “Kolbászból van a kerítés” rovatunk legújabb tagját Nelly Prodan, ukrán belsőépítésztől hoztuk. A tervező hölgy a 62 négyzetméteres lakásból egy nyitott terű, minimalista belsőt hozott létre. A felhasznált anyagokat tekintve a loft, vagyis ipari stílusra emlékeztet a lakás. Találkozunk itt fémmel, fával, téglával, üveggel.

Ritka, hogy egyterű lakásoknál ilyen nagy felületeken ennyire sokféle anyagot használnak. Magában rejti azt a veszélyt, hogy a tér túlzottan zsúfolttá, mozgalmassá válhat.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Fali dekoráció
Ha megnézzük az alaprajzot, felfigyelhetünk rá, hogy a lakás két részre van osztva. A bejárattól balra találhatóak az intim terek. Ezek a helyiségek azok, ahová nem szívesen engedjük be a látogatókat, ilyen a hálószoba, dolgozószoba, fürdőszoba, gardrób. Ezzel szemben, ahol a vendégek fogadása és a társasági élet történik a közösségi terek, ez a konyha, étkező, nappali. Felújítás, építkezés során mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a kétféle tértípus ne keveredjen egymással. Fontos, hogy a magán- és a társasági életnek is külön tere legyen.

Alaprajz
A tervező hölgy szokatlan megoldást alkalmazott a fürdőszoba szeparálásánál. A fürdőszobát csupán egy üvegfallal választotta el a hálószoba terétől. Az üvegajtón belépve rögtön a zuhanyzóba érkezünk. Vajon zuhanyzás után, hogy jutunk ki a hálószoba felé úgy, hogy ne vigyük ki a lábunkon a vizet? A padló még egy alapos feltörlés után is nedves marad, amit könnyű széthordani. Ha nem szeretnénk betekintést adni zuhanyzási kultúránkba, vagy egyéb fürdőszobai tevékenységünkbe lévén, hogy a vécé is itt helyezkedik el, egy sötétítő függönyt tudunk az üvegfal előtt elhúzni, ezzel gátolva a betekintést.

 

Fürdőszoba kialakítása Fürdőszoba kialakítása Fürdőszoba kialakítása
A kedélyeket tovább borzolva: a fürdőszobának két ajtaja van. A másik ajtó közvetlen a konyhára nyílik. Itt már konzervatívabb megoldást alkalmazva a víztiszta üveget magasfényű savmartra cserélték. Ez a betekintést maximálisan meggátolja. A lakás ilyen szempontból egy egyedülálló ember számára ideális lehet, azonban a konyha felé való ajtónyitás semmilyen szempontból sem szerencsés, és egy nagyobb család esetén egyáltalán nem javasolt.

Szegecselt fémlemez falidísz Szegecselt fémlemez falidísz
A kis lakás igencsak bővelkedik a különleges anyagok felhasználásában. Megtalálhatunk szinte minden olyan anyagot, amit előszeretettel használnak a loft lakások kialakítása során.

Felhasznált anyagok összhangja

Az előszoba falán egy különleges szegecselt fémlemezt látunk, mely hajaz a régi típusú repülőgép testekre. Ezzel karakteressé, férfiassá, komollyá téve ezt a felületet. A fürdőszoba előtt elhelyezett beépített szekrény anyaga valószínűleg bútorlap, azonban egy rozsdás vaslemez hatását kelti. A konyhában pedig megjelenik a loftra egyik leginkább jellemző anyag, a tégla. Kihagyhatatlan csavar, hogy a téglát az üveggel állítják párba.

Fa és fém kombinációja Fa és fém kombinációja Fa és fém kombinációja
A fém és a természetes fa kombinációja is egy jól bevált elem. Itt ez a nappali kis asztalain és az éjjeliszekrénynél jelenik meg.

Kissé nyers, férfias lakberendezés Kissé nyers, férfias lakberendezés Kissé nyers, férfias lakberendezés
A lakás egy picit nyers, mozgalmas, férfias, azonban remélem, találtatok benne olyan pontot mely beindította a fantáziátokat és átalakítás, építkezés során szívesen használnátok.

No Comments

Post A Comment