Helytakarékos ötletek

Helytakarékos ötletek

Helytakarékos ötletek

Japán lakossága 127,3 millió volt 2013-ban, ettől többen, 143,5 millióan laktak Oroszországban, de ha összehasonlítjuk, hogy Japánra alig 380 ezer négyzetkilóméter jut, míg Oroszországra 17 millió, akkor rá kell jönnünk, hogy a helytakarékos ötletekre és a multifunkciós bútorokra Japánban még a leggazdagabbaknak is szüksége van. Miniházak, konténerlakások, függőleges, aprócska alapterületű lakások jellemzik. Szűk területen kell a lehető legkényelmesebben elférniük, az amerikai szellős berendezkedés szóba sem jöhet. Nekünk, európaiaknak, valahol fél úton kell megtalálnunk az igazságot, de olykor nagy segítségünkre lehet egy több funkciós bútor.

Ebben a sorozatunkban olyan multifunkciós bútorokat mutatunk be, amelyet nálunk ugyan nem lehet kapni, de nagyon inspirálóak és bútortervezésre csábítanak. Természetesen akad közöttünk több Japán design is.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Multifunkciós asztalok

A Sakura Adachi japán tervező által megálmodott Trick nevű könyves polc valójában 2 szék és egy asztal. A bútort az olasz Campeggi cég gyártja.

japán multifunkciós asztalSakura Adachi Trick bútora
www.sakurah.net

Chit Chat nevű asztala kiforgatható székekké. Ha kell, nappali dohányzóasztal, ha kell, nagyobb társaságnak ülőhelyet biztosít.

multifunkciós asztalSakura Adachi Chit Chat bútora
www.sakurah.net

A Neue Wiener Werkstatte képpé alakítható asztala ugyan már nem kapható, de nagyon ötletes darab.

képpé alakítható asztalKéppé alakítható asztal
www.nww.at

A BoConcept termékei között érdemes szétnézni, hiszen sokféle kihajtható dohányzóasztalt kínálnak. Csak példaképpen a Granville két nagyobb panelje húzható ki, míg a Barcelona 2 kihúzható és egy felemelhető panellel szolgál. Mindkettő nagyon jól elrejti az összes távirányítót és egyéb apróságokat.

multifunkciós dohányzóasztalJobb: Granwille dohányzóasztal Bal: Barcelona dohányzóasztal
www.boconcept.com

Olvastad már?
Multifunkciós bútorok
Kiút a káoszból! Hogyan rendszerezd gardróbod?

No Comments

Post A Comment