Fürdőszoba élmény minden napra

Fürdőszoba élmény minden napra

Fürdőszoba élmény minden napra

Amikor részt veszek valamilyen termékbemutatón vagy gyárlátogatáson, mindig úgy érzem, hogy rengeteg információval megtelik a fejem, amit később kamatoztatni tudok. A fürdőszobai élményekre szakosodott Duravit beengedett bennünket és végigvezetett minket a gyár területén. Bepillantást engedtek a gyártás minden szakaszába és megengedték, hogy kipróbáljuk néhány terméküket.

Duravit Starck megoldásai

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Nem kizárólag róluk szeretnék azonban írni, hanem inkább arról, amit képviselnek és számomra is szimpatikus nézet: a fürdőszobában töltött idő legyen élmény, pihenés és feltöltődés. Ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő elrendezés, a magas minőségű szaniterek és akár a luxus finom elemei is.

Gondoljunk fürdőszobánkra is, amikor tervezzük házunkat, és ne elégedjünk meg a megszokott variációkkal. Ma már hálószobába is rakhatunk élmény kádakat, külön mosókonyhát csinálhatunk, és formabontó design burkolólapoktól az egészen egyszerűig szinte bármi beépíthető.

Kádak

Mit érdemes figyelembe venni kádak vásárlásakor? Mindenképpen fontos, hogy milyen anyagból készült, hiszen a tartósságát ez fogja garantálni. A méretből, ha nagyon kis helyünk van, mindig egyel kisebbet válasszunk, hiszen ne felejtsük el, azt be kell tudni forgatni. Minél nagyobb a kád, annál lassabban telik meg és annál több víz szükséges, hogy a víz megfelelő szintmagasságot elérjen.

Duravit-Vero-Air-szabadon-allo-kadja

Szabadon álló kád

Egyre népszerűbbek a masszázs- és élménykádak, ezekből csak jó minőségűt érdemes vásárolni, ugyanis a fúvókák mennek tönkre leghamarabb és az a része vész el, amiért választottuk. Különbséget érdemes tenni a pezsgőfürdő és a masszázskádak között, a fúvókák ereje és iránya nem ugyanolyan.

Az önállóan álló kádak mindig drágábbak, mint a beépíthetőek, ugyanis több anyag szükséges az előállításukhoz, nem csak belül, de kívül is mázazni kell őket. Az álló kádakhoz álló csaptelep javasolt, amik technikailag nehezebben kivitelezhetők. Cserébe viszont gyönyörűek, de csak megfelelő méretű helyre ajánlottak, sarokba állítva, falra szorítva inkább válasszunk beépítettet.

Mosdókagylók

Falra szerelhetőek, pultra ültethetőek és pultba építhetőek. Mit is jelentenek ezek? Érdemes tudnunk egyrészt, hogy mennyi helyünk van, dupla mosdót szeretnénk vagy szimplát? Akarunk-e alá szekrényt tenni vagy sem? Ha nem, falra szerelhetőt keressünk. Ha viszont szeretnénk alá szekrényt, választhatunk pultba építhetőt és pultra ültethetőt. A falra szerelhetőek alá is tehető szekrény, de nem lehet őket olyan egységesen összeilleszteni, mint a beépíthető vagy ráültethető mosdókagylókat, hiszen utóbbiak direkt erre vannak kitalálva.

Duravit C-Bonded technológiája

Pultba építhető mosdókagyló

A Duravitnál különleges megoldásokat találtak ki arra, hogyan olvasszák egybe a mosdókagylót az alsó szekrénnyel. Egyrészt egyes darabjainál elhagyható az a szilikon csík, ami később folyamatosan elkoszolódik és elszárad, illetve a bútor szinte átmenet nélkül fut a kerámiába.

Duravit pultra ültethető mosdókagylója

Pultra ültethető mosdókagyló

Figyeljünk a mosdókagylóknál a csaplyukra is, ha nincs a szaniteren gyárilag, nem érdemes kísérletezni, mert az anyagot meggyengítheti az utólagos átlyukasztás. Azokhoz a mosdókagylókhoz, amelyhez alapvetően nincs csaplyuk, álló és fali csaptelepet tehetünk. Ezeknek a helyéről gondoskodjunk időben, mert utólag már nem minden esetben kialakíthatóak.

Duravit falra szerelhető mosdókagylója

Falra szerelhető mosdókagyló

Tükrök

A LED technológiák rengeteget fejlődtek az utóbbi időben, megjelentek a tükrön átvilágító megoldások, amik nem csak minimalista stílushoz használhatóak, de keretes megoldásban klasszikushoz is használhatóak. Érdemes a tükör mögötti részt kihasználni, a 10-15 cm-rel kiemelni, tökéletesen beférnek ide a fogkrémek, fogkefék, tubusos krémek, tégelyek, fülpiszkálók és minden apróság. Jó, ha közvetlenül kéznél vannak ezek a fürdőszobában és ez megoldás lehet, ha nem a mosdókagyló szélén szeretnénk tárolni.

Duravit LED-es tükör

LED-es tükör alatta beépíthető mosdókagylóval a Duravit különleges illesztési technológiájával

A tükrök világításánál figyeljünk arra, hogy honnan kapcsoljuk és hogyan kap majd áramot. A méretet általában javasolt legalább olyan szélesre venni, mint a mosdókagylót. Lehet természetesen ettől kisebb és nagyobb is, az egyformaság azonban kellemes látványt ad. Törekedjünk arra, hogy ha nem egyezik a méret, akkor legyen szándékos a különbség.

A tükröt felülről világítsuk meg, az arcunkat két oldalról. A két világítás nem ugyanazt a célt éri el, és más az iránya is.

WC kagylók

SensoWash, Rimless, puhán záródó ülőkék, mik is ezek? Technológiai megoldások, amik megkönnyítik az életünket, a takarítást, karbantartást vagy szimplán a WC használatot. A perem nélküli, vagy Rimlessként emlegetett megoldások olyan kialakítású WC-k, ahol nincs pereme, ami alatt meg tudnának ülni a baktériumok vagy a vízkő. A SensoWash a Duravit gyár megoldása, a bidét és a WC-t egyesíti. A puhán záródó WC ülőkék általában a WC kagylót gyártó cég saját ülőkéje, amik olyan mechanizmussal ellátott ülőkék, amik megakadályozzák a bosszantó lecsapódást. Ezek azonban erővel lenyomva sérülnek és a mechanikájuk sajnos tönkremegy.

Csaptelepek

Falsík alatti vagy falsík feletti csaptelepek, melyiket válasszuk? A falsík alatti csaptelepek annyit jelentenek, hogy a csaptelep nagy része besüllyed a csempénk alá, kívülről csak a nyitó vagy záró fogantyút látjuk. Kádtöltőnek hívják mindazt a megoldást, ahol váltani kell két kimenet (pl. kád töltése és zuhany) között. Ezért kádtöltőre van szükség az olyan zuhanyzókban is, ahol kézi zuhanyunk és esőztetőnk is van. Fura, igaz?

 

Hansgrohe falsik alatti csaptelep

A Hansgrohe falsík alatti, termosztátos csaptelepe

Bugnatese falsík alatti csaptelepe

Bugnatese falsík alatti csaptelepe

Szerencsére azonban a designt nem befolyásolja a megoldás, hiszen mind falsík alatti és feletti kapható minimalista, modern és akár klasszikus, de ipari stílusban is.

Burkolatok

Több cikkünk van a burkolatokról, érdemes őket elolvasgatni, ha részletesebben érdekelnek:

6 tipp, amit érdemes tudnod hidegburkolat vásárlása előtt

3+1 tipp padló burkolatokhoz

Képek forrása: duravit.co.uk, szaniteronline.hu

No Comments

Post A Comment