Cipőtárolási tippek

Cipőtárolási tippek blogbejegyzés

Cipőtárolási tippek

Ugye ismerős a helyzet, amikor az előszoba tele van az egész család cipőivel, s ha még vendégek is érkeznek garantáltan egymás hegyén-hátán tornyosulnak a levetett darabok, bosszúságot okozva, ha indulásnál valaki másé alól kell kibányászni saját lábbelinket. Összegyűjtöttük a legjobb tárolási ötleteket, melyek között van praktikus, kreatív és dekoratív is!

A cipők tárolásáról általában az első és legkézenfekvőbb lehetőség, az előszoba jut eszünkbe, azonban előfordul, hogy más helyiségek sokkal praktikusabb megoldásnak számítanak a rendelkezésre álló hely miatt. Az előszobák gyakran nem elég tágasak és nem ideálisak olyan tárolószekrény vagy polc elhelyezésére, melyben az egész család tavaszi, nyári, őszi és téli kollekcióját el lehetne rejteni. Választhatunk aszerint, hogy a cipők szem előtt legyenek, vagy inkább “láthatatlanná” tennénk őket

Egy kis, polcos szekrény mindig életmentő, ha egyszerű megoldásra van szükségünk. Ebben azonban csak korlátozott számú cipőt tudunk eltenni, tulajdonképpen azokat, amiket éppen aktuálisan használunk, a többi cipő sorsáról továbbra is gondoskodnunk kell.  Előnye, hogy adott esetben még rá is ülhetünk cipőhúzás közben, vagy letehetjük rá táskánkat, csomagjainkat.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Előszobai cipőtárolófotó: pinterest.com

Gondolkodhatunk gurulós tárolóban is, melynek előnye, hogy mobilis, könnyedén áthelyezhetjük anélkül, hogy mindent lepakolnánk róla és cipelnünk kellene. Ha egyedire vágyunk, amit kifejezetten az előszobánk adottságaihoz mérten asztalossal csináltatunk, akkor mindenképpen terveztessük úgy, hogy ne csak a sportcipők, hanem a hosszú szárú csizmák is törés nélkül elférjenek!

Gurulós cipőtárolófotó: shelterness.com

Egy ládás vagy kosaras megoldás már bőségesebb helyet biztosít számunkra és még mindig van helyünk leülni a tároló tetejére. Látvány szempontjából dekoratívabbak, hiszen nincs szem előtt a cipőkavalkád, így sokkal rendezettebb hatást kelt. Hátránya viszont, hogy a cipők egymás tetejére kerülnek benne, így összepiszkolhatják egymást, ha nem tisztítottuk meg, mielőtt a helyükre tettük őket.

Fa dobozos cipőtárolófotó: onecrazyhouse.com

Cipőtároló kosarakfotó: pinterest.com

Talán ez egyik, ha nem a legjobb megoldás az alábbi képen látható keskeny cipőtároló szekrény, mely rendkívül helytakarékos, ám nagyon sok cipőnek képes otthont adni. Minden topánka kényelmesen, jól átláthatóan, rendezetten és tisztán maradhat benne, hiszen a talpak nem piszkolják be társaik orrát.

Praktikus cipőtároló szekrényfotó: ikea.com

Sose becsüld le az ágy alatti tárolás lehetőségét! Ennél praktikusabban aligha lehet kihasználni ezt a szabad területet. Egy gurulós tároló nagyban meg fogja könnyíteni a mindennapjaidat, csak egyszer kell megcsináltatni és mindig hasznát fogod venni.

Ágy alatti cipőtárolófotó:  shelterness.com

Egyik kedvencünk az ablak alatti ülőke, mely nem csak szemrevaló, kényelmes és nagyon szeretnivaló szeglete a lakásnak vagy háznak, tárolási szempontból is igazi kincs. Dobozos, kosaras, fiókos megoldással is kialakítható, abszolút helytakarékos és maximálisan kihasználható.

Ablak alatti ülőke tárolóvalfotó: pinterest.com

Az esztétikus, precíz, igényes otthonokban rendkívül szép látványt nyújthat egy ilyen szekrény, mely tele van fehér dobozokkal. Ki gondolná, hogy a dobozok cipőket rejtenek? Ezzel a módszerrel a lábbeliket is megóvjuk, sőt, még az enteriőr hangulatát is emeljük vele. A dobozokra tehetünk kis képet a benne lapuló cipőről, így már csak egy kis odafigyelésre van szükség, hogy ne keverjük össze őket és ne boruljon fel a rendszer, hanem mindig biztosan tudjuk, melyik dobozban melyik cipőnk van.

Cipőtároló dobozokfotó: pinterest.com

Végezetül pedig egy nagyon látványos, bohó és frappáns megoldás, amihez nem kell más, csak egy létra és néhány deszka. Ennek a cipőtartónak garantáltan mindenki a csodájára fog járni, ha viszont idővel megunnánk vagy útban lenne, nagyon egyszerűen megválhatunk tőle.

Cipőtárolás létránfotó: pinterest.com

Olvastad már?
Kiút a káoszból! Hogyan rendszerezd gardróbodat?
A Te erkélyednek mi a sorsa télen?

No Comments

Post A Comment