Kiút a káoszból! Hogyan rendszerezd a gardróbod?

Kiút a káoszból

Kiút a káoszból! Hogyan rendszerezd a gardróbod?

A hideg téli hónapokban nem csak a mínuszokkal kell megbirkóznunk, hanem a ténnyel is, hogy a pihe könnyű nyári ruhák helyét átvették a nagy, kötött pulcsik, amik viszont sokkal több helyet foglalnak el a szekrényben. Sőt, ott vannak még a vastag zoknik, a hosszú szárú csizmák, a méteres sálak, és az elfeledett sapkák, kesztyűk, amik úgy bukkannak fel időnként a legváratlanabb helyekről, mint a tűlevelek több héttel karácsony után. Íme néhány tipp, hogyan tehetjük átláthatóvá és tetszetőssé ruháink elrendezését. 

Szín szerinti csoportosítás

Ha kedvünket leljük a színek szerinti csoportosításban, akkor feltétlenül ki kell próbálnunk ezt a módszert a ruhák rendszerezésében is! Amikor reggel megállunk a szekrény előtt azon tűnődve, hogy mit vegyünk fel, elég elképzelnünk, hogy milyen színű darabokat szeretnénk viselni! Az egyik vállfán a fehér blúzok, a másikon a piros ruhák, egy harmadik akasztón pedig a kék és zöld kardigánok várakoznak a sorukra. Ruháink látványa olyan élményt fog nyújtani, mintha egy üzletben válogatnánk közülük.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Praktikus rendszerezési ötlet: ruhák szín szerinti csoportosítása

Üdvözítő többfunkciós akasztók

Ha előfordult már velünk, hogy éppen indultunk volna el otthonról, s még gyorsan szerettünk volna felvenni egy nyakláncot, vagy egy kendőt, de végül csak az összegubancolt halmok felett bosszankodtunk, akkor itt az ideje beszerezni egy többfunkciós akasztót! A kendők és sálak átlátható tárolásához már egyetlen vállfa praktikus kihasználása is elegendő, de egy multifunkciós akasztóra akár öveket, nyakkendőket vagy harisnyákat is tehetünk.

Praktikus rendszerezési ötlet: hogyan tároljuk kendőinket

Ha mindenképpen az ágy alá szeretnénk pakolni

Amelyik ágy alá lehet pakolni, oda általában szoktunk is pakolni. A használaton kívüli holmik rendszertelen ágy alá bújtatása helyett azonban inkább adjunk esélyt a nem használt cipős-és kartondobozoknak. Mindenkinek vannak porfogó tárgyai, melyekre ritkán van szükség, és már sem a polcokon, sem a szekrény tetején nem jut számukra hely. Ilyenkor kell előkapni a szintén csak a helyet foglaló üres dobozokat, és ügyesen kiaknázni a rendelkezésre álló helyet. Természetesen vásárolhatunk kifejezetten erre a célra tervezett osztott tárolót is! Kedvünk szerint válogathatunk fából készült, műanyag vagy textil anyagú közül is. Gyermekek szobájában kifejezetten kapóra jön ez a megoldás!

Praktikus rendszerezési ötlet: pakoljunk az ágy alá


Mire jó a fiókelosztó?

Ha nem vagy vérbeli hajtogató mester, ugyanakkor nem szeretsz búvárkodni a fehérneműk és zoknik tengerben, akkor életmentő megoldást kínál a fiókelosztó! Ennek segítségével varázsütésre teremthetünk egy fiók teréből több kis teret, elkerülve azt, hogy addig szuszakoljuk halomra a kisebb ruhadarabokat, míg végül már be sem tudjuk tolni a fiókot.

Az idő előrehaladtával se felejtsünk el visszagondolni a nagy pakolászós hadjáratára és igyekezzünk minél tovább fenntartani a rendet, amiért annyit fáradoztunk!

Forrás: countryliving.com, fumachine.com

Olvastad már?
Helytakarékos ötletek
Konyhakész rendszerezési tippek

No Comments

Post A Comment