10 észbontó könyvespolc

10 észbontó könyvespolc blogbejegyzés

10 észbontó könyvespolc

Szeretjük a formabontó berendezési tárgyakat, különösen akkor, ha a design mellett az adott bútordarab a funkcióját is megtartja, a látvány tehát nem megy a használhatóság rovására. A kreatív könyvespolcok esetében talán az a legnagyobb csattanó, hogy a könyvek komolysága mellé bohó, frappáns, elvont elképzelésekből született tárolási alkalmatosságok társulnak. Összegyűjtöttük a legizgalmasabbakat! 

1. Végtelen történet
Egy befejezetlen végtelen jelre hasonlító polcrendszer, melynek külső és belső ívein is úgy állnak a könyvek, minta a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy nem eshetnek le onnan.

ives_konyvespolcfotó: 4betterhome.com

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

2. Amerikából jött két ember, mesterségük címere: asztalos
Az Egyesül Államok alakzatának mintájára készült könyvespolc . A polcok elosztásának alakja majdnem teljesen hű az államok formájához és az államhatárok elhelyezkedéséhez. Így, ha kedvünk szottyan olvasni, akár még gyakorolhatunk is, ha eddig nem tudtuk mind az 50 tagállam nevét, itt az idő megtanulni!


usa_alaku_konyvespolc
fotó: boredpanda.com 

3. Bolondos dallamok
Ki gondolta volna, hogy egy hangszer is lehet multifunkciós. Ha például már nem használjuk zongoránkat, készítsünk belőle könyves szekrényt!

zongora_alaku_konyves_szekrenyfotó: boredpanda.com 

4. “Ágaskodás”
Gyermeki kezek által rajzolt faágra emlékeztető polc, mely az ágy felé hajolva kellemes ívet ad az üres falrésznek. Könyvek és kisebb használati tárgyak egyaránt kellemesen elférnek a hosszú ágakon és a “friss hajtások” szegleteiben.

faag_alaku_konyvespolcfotó: coolstufffromtheworld.blogspot.com

5. Lámpafészek
Kiválóan kihasznált polcocska, melynek alsó és felső része is maximálisan jól funkcionál. Egyik hajlatában könyvek, másik csücskében beépített lámpa, mely megkönnyíti a polc alatti ágyon heverésző olvasását. Egyszerű és nagyszerű, amilyennek lennie kell!

cookedfotó: cookedbrains.net

6. Gondoltam valamire
Gondolatfelhő formavilágra rímelő könyvespolc, melyet látva szöget üt a fejünkbe: úgy olvasnék egy jó könyvet!

felho_alaku_konyvespolcfotó: cookedbrains.net

7. Trükkös megoldás!
Ismét egy megoldás, ami megtréfál minket és máris beindulnak a fogaskerekek, hogy hol van a turpisság? Az alsó két képen láthatjátok a titok nyitját! Gondoltátok volna?

dennisfamily

fotó: 

8. Kaleidoszkóp hatás
Fantasztikus geometriájú polcrendszer. Nem csak a matematika tanszék könyvtárában, hanem akár saját nappalinkban is el tudjuk képzelni. Esztétikus és látványos, a legjobb pedig, hogy a szabályos egészek szabálytalan, változatos összeillesztése feloldja a tökéletesség iránti igényt.

fantasticviewpointfotó: fantasticviewpoint.com

9. Meghajlás
Ismerős a kép? A tegnapi lakberendező pillanatokban (Lakberendező Pillanatok – Bútor ötletek IV.) találkozhattatok hasonló, hajlított bútorokkal. Lágy ívek, izgalmas alakzat, rendhagyó, mégis nagyon szerethető kreáció, mely még érzékeinkkel is játszik kicsit – a tér megnyúlásának illúzióját kelti. Mi gondolkodás nélkül elfogadnánk egy ilyet. És Ti?

decoistfotó: decoist.com

10. Faltól-falig, tetőtől-talpig
Az egyik kedvencünk, a teljes falfelületet kitöltő könyves szekrény, “gyémánt” alakzatú polcokkal. A könyvek jobbra vagy balra fektetésével játszva kellemes ritmikája lesz, mégis megtartva valami precíz szimmetrikusságot.

boredpanda_fotó: boredpanda.com

Neked melyik ötlet tetszik a legjobban?

Olvastad már?
Hogyan tegyük szebbé könyvespolcunkat?
Kísértetiesen jó bútor ötlet: a szellemszék

No Comments

Post A Comment