Zseniális ötletek szerszámok tárolására

Zseniális ötletek szerszámok tárolására

Zseniális ötletek szerszámok tárolására

Akinek van garázsa, műhelye vagy egyéb kis bázisa, ahol szerszámok, kertészkedős felszerelések, hosszabbítók, létrák, vödrök, netalán még biciklik és is tornyosulnak, ott könnyedén kialakulhat a káosz. Hoztunk 5 tippet, amit érdemes kipróbálni, ha szeretnénk megszüntetni az apokaliptikus állapotot! 

Mit tegyünk és mégis hogyan?

1. Keskeny fa léc csípőfogók tárolására

521359_243240419113743_1119479322_n

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

 

Egyszerű, mégis nagyszerű módszer csípőfogók elhelyezésére. Tökéletesen átláthatóak és kevés helyet foglalnak!

Hogyan? A megfelelő méretű fa léc oldalait csiszoljuk simára, majd fúró segítségével csavarozzuk össze két kis fa darabbal, amelynek egyik oldala tökéletesen illeszkedik a fal felületéhez, másik oldalához pedig a léc rögzíthető.

 

2. Fakkos, fém pánttal kiegészített szalagtároló

garage-6

A ragasztószalagok tárolására is létezik mód! Ez a praktikus kivitelezési mód az egyik kedvencünk, annyira ésszerű és gyakorlatias!

Hogyan? Tetszés szerint válasszuk ki, hogy hány részre szeretnénk osztani a tárolót, majd marjunk a fakkok oldalába annyi kis mélyedést, amelybe belehelyezhető a görgetést biztosító kis alkatrész. Ha van rá lehetőségünk, akkor csavarozhatunk a ládika peremére egy fémfűrész pengét is, melynek fogazata könnyedén segíti a szalag tépését. Ha készen vagyunk, rögzítsük a falra a szerkezetet.

 

3. Lukacsos fali lemez

lukacsos fém lemez

Valószínűleg minden garázs-és műhelytulajdonos álmai netovábbja egy ilyen perforált fali lemez, mely rengeteg eszköz tárolását garantálja.

Hogyan? Szerezzünk be számunkra ideális nagyságú lemezt és helyezzük a megfelelő falrészre. Kincseink csoportosításának és felakasztgatásának már csak fantáziánk szab határt. Szögek, u-szögek és kampók elhelyezésének számtalan variációja lehetséges, csupán az eszközök méreteit kell figyelembe vennünk. Szinte bármit felfüggeszthetünk rá, egészen kis dolgoktól kezdve akár egy szépen összetekert hosszabbítóig!

 

 

4. Lyukasztott polc a csavarhúzóknak!

csavarhúzó tartó

Számtalan csavarhúzó fér el egymás mellett egy polcon, ha nem oldalukra fektetve, hanem lukakba állítva helyezzük el őket.

Hogyan? Fúrjunk különböző méretű lukakat egy polcba, és a fogók nyelének méretét figyelembe véve, ügyeljünk arra, hogy a lyukacsok megfelelő távolságra legyenek egymástól. Készíthetünk egy sort, de akár többet is, hogy ha jelenleg nem is használjuk ki az összes helyet, a későbbiekben ne kelljen újra leszerelnünk a falról és újra lukasztani, ha bővülne csavarhúzó készletünk.

5. Külön polc a gépeknek!

fúrók

Fordítsunk kiemelt figyelmet a fúrógépek, flexelők, esetleg hegesztő gépek elhelyezésére!

Hogyan? Alakítsunk ki egy polcot kifejezetten ezeknek az eszközöknek, és gondoskodjunk arról, hogy vezetékeik is biztonságosban legyenek, ne törjenek, gabalyodjanak, szoruljanak valami mögé. Ne tegyük túl magasra őket! Legyenek szemmel látható helyen, elérhető magasságban. Legyünk tekintettel arra is, hogy milyen eszközök vannak a polc alatt, nehogy balesetveszélyes helyzet alakuljon ki valamelyik gép véletlen leesése következtében.

Olvastad már?
Padlóanyag trendek
Mit tegyünk, hogy gyorsabban elkeljen lakásunk vagy házunk?

Forrás: pinterest.com, itsoverflowing.com, tasklabels.com

No Comments

Post A Comment