Tippek fürdőszoba kialakításához

Tippek fürdőszoba kialakításához

Tippek fürdőszoba kialakításához

Vannak napok, amikor a forró zuhany alatt eltöltött percek jelentik a legnagyobb megváltást egy nehéz nap után. Lakásunk adottságai ellenére, mindnyájan kényelmes, megnyugtató, élvezeti értékkel bíró fürdőszobára vágyunk. Lássuk mi mindent kell figyelembe vennünk a “megnyugvás szigetének” kialakítása során? 

Ahogy otthonunk minden részletének megálmodásakor, úgy a tökéletes fürdőszobáról alkotott elképzelésünk alkalmával is meghatározó tényező az életvitelünk, a stílusunk és a szükségleteink. Nem mindegy, hogy egyedül használjuk a helységeket, esetleg párunkkal osztozunk, gyermekek fürdetésével is számolnunk kell, vagy más lakótársakkal egyeztetjük a sorrendet a reggeli fogmosás és tusolás alkalmával. Mindezt össze kell hangolnunk a rendelkezésre álló hely méretével és természetesen a pénztárcánkkal is. Lássuk mit tudunk kihozni a lehetőségekből!

Kád vagy zuhanyfülke?
Nagy dilemma, hiszen mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai is. A kád sok helyet foglal, viszont csodás érzés megtölteni forró vízzel és ellazulva merülni el benne. A zuhanyzásnak is megvan a varázsa. Általában nem töltünk el annyi időt a víz zuhatag alatt, mint a kádban lubickolva, így nem csak az idővel, hanem a vízzel is spórolhatunk. Ha hely szűkében vagyunk, és sajnáljuk a kád által elfoglalt négyzetcentimétereket, akkor üdvözöljük a zuhanyfülét, és értékeljük a kád száműzése miatt felszabaduló helyet! Ha viszont kisgyermekünk biztonsága és kényelme a tét, akkor bizony jobb, ha a kád mellett tesszük le a voksunkat.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

fürdőkád

Bármelyiket is válasszuk, ne spóroljunk a minőségen! A víz és a vízkő komoly károkat okozhat, hiszen az olcsó anyag könnyen rozsdásodik, reped, és szennyeződik.

Mosdókagyló
Gyakori igénybevétele miatt márvány, műmárvány, üveg vagy rozsdamentes acél mosdókagyló választása a leghálásabb döntés, hiszen ezek az anyagok kiváló minőségűek, időtállóak és tisztán tartásuk sem kíván nagy erőfeszítést. Kedvünk szerint választhatunk kerek vagy négyszögletes alakút is. Az anyagon, a formán, a színen túl viszont a legfontosabb, hogy hány darab mosdókagylónk van. Ha többen is osztozunk a fürdőszobán, sokkal gördülékenyebben működhet a reggeli időbeosztás, ha inkább két kisebb kagylónk van, így nem tartjuk fel egymást, ha mindketten egyszerre szeretnénk fogat mosni.

mosdókagyló

Szekrények, polcok, tárolók
A mosdókagyló alatti tér kihasználásának legnagyszerűbb módja, ha egy kis tárolószekrénnyel töltjük ki a rendelkezésre álló helyet. Itt tarthatunk plusz törölközőket, tisztítószereket, pipere dolgokat.

fürdőszoba

Extrák
Ajánlatos és kedvelt megoldás a radiátoros törölközőtartó!

zuhanyfülke

TIPPEK:

  • Csúszásgátló használata, különösen akkor, ha gyermekek is vannak a családban!
  • Egy szennyeskosár nem csak praktikus, de nagyon dekoratív elem is lehet egy fürdőszobában.
  • Borotvát, tisztítószereket zárható szekrényben tartsunk, vagy magasabb polcokon, hogy a gyermekek ne érjék el!
  • Válasszunk jó minőségű, időtálló csempét, mely könnyen tisztítható!

Forrás: americanstandard-us.com

Olvastad már?
Otthonunk szíve, a nappali
Így tedd bámulatosan egyedivé gyermekeid szobáját

No Comments

Post A Comment