Szófa szótár

Szófa szótár

Szófa szótár

Egy kényelmes szófa a nappali legjobb része, egy dekoratív vagy antik darab pedig a helyiség ékessége, ami pedig praktikus, az a vendégeink kedvence lesz. A kanapék fontossága vitathatatlan, a kérdés csupán az, hogy a mi szívünknek melyik típus a legkedvesebb? Lássuk a legnépszerűbbeket!

CABRIOLE
A cabriole stílusú szófa a 18. század első felében vált népszerűvé, kecses, kifelé görbülő lábai igazi újdonságot jelentettek a hagyományos, egyenes lábazattal szemben. Háttámlája szinte körbeöleli tulajdonosát.
Cabriole sofa

CAMELBACK
A „camelback” szó szerint fordítva azt jelenti tevehát. Ez az elnevezés a kanapé háttámlájának formájából született, hiszen a magasabb és alacsonyabb pontok hullázása a teve púpjaira emlékeztet. A háttámlának jellemzően egy vagy két dombocskája van. Hagyományos stílusúnak mondható, elegáns megjelenést kölcsönöz az otthonokban.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

camelback szófa

CHAISE
Az úgynevezett „hosszú szék” egy egészen egyedi bútordarab. Formája a contemporary stílusra emlékeztet. Karakteres háttámlája minden más kanapétól megkülönbözteti. Izgalmas formatervezésű átmenet egy ágy és egy szófa között.

chaise típusú szófa

CHESTERFIELD
Azok a bizonyos mély, gomb benyomódások a háttámlán egyértelműen a Chesterfield kanapé karakterei. A karok hengerszerűek, magasságuk megegyezik a háttámla magasságával. Anyaga általában bőr. Egy kifinomult könyvtárban ilyen kanapékon hátra dőlve kezdődhet az olvasás közben átélt utazás.

chesterfield kanapé

DAYBED
A család kedvence, a kétfunkciós bútor, mely nappal kanapéként funkcionál, este pedig kifogástalanul jó plusz férőhely, ha egy barátunk nálunk táborozik és szükség van egy extra ágyra.

daybed szófa

ENGLISH ROLL ARM
Ezt a stílusú kanapét a lekerekített karok határozzák meg, nevét is innen kapta. Remekül mutat néhány laza párnával. Szuper kényelmes választás!

english roll arm

SETTEE
A settee szinte azt suttogja „helyezd magadat kényelembe!”. Kisebb, mint egy átlagos szófa, így méretéből adódóan is praktikus. Egy-két ember számára kellőképpen komfortos darab.

settee

TUXEDO
Ahogy a Chesterfield szófánál, a karok és a hátfal itt is egy magasságban vannak, azonban a Chesterfield-el ellentétben itt az egész bútor letisztult, geometrikus. Gyakran kárpitozott szövettel van bevonva, de a bőr és műbőr borítás is gyakori. Ez is egy „begombolt” stílus, mely minden ízében időtlen, antik és modern egyszerre!

tuxedo szófa

MID-CENTURY
A 20. század közepén megjelenő kedvenc egyenes vonalvezetésű, letisztult, téglalap alak. Szilárd, fa lábakkal rendelkező, karakán, erős bútor. Nincs benne játékosság, a fűszert éppen az esztétikum és a kifinomultság jelenti benne.

mid-century sofa

Forrás: elledecor.com, decoist.com, freshome.com, maxsparrow.com, mysoulfulhome.com, pinterest.com

Olvastad már?
Gondolatok a contemporary stílusról
Otthonunk szíve, a nappali

No Comments

Post A Comment