Négylábú kiskedvenc a lakásban

Négylábú kiskedvenc a lakásban

Négylábú kiskedvenc a lakásban

Ha azok közé a boldog kisállat tulajdonosok közé tartozunk, akik örömmel osztják meg otthonukat szőrös kis kedvencükkel, akkor tudjuk milyen érzés, amikor a cicus fehér szőre vakít a fekete párnán, karmai nyoma pedig örökre belevésődött az ágy lábába. Íme néhány tipp, amiket segítségével jobbá tehetjük a közös életteret.

„Kistigrisünk” gazdijaként figyelmet kell fordítanunk kedvencünk szükségleteire, számolnunk kell területfoglalási szándékával, valamint mozgásigényével. Gondoljuk át hogyan tudnánk összehangolni saját elképzeléseinket szőrgombócunk kívánságaival, és törekedjünk minél praktikusabb, kényelmesebb és minden lakó számára ideális lakás megteremtésére.

kismacska kosárban

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Hol legyen kedvencünk helye a lakásban?
Míg egy kutyus nagyobb valószínűséggel fog alkalmazkodni az általunk kijelölt helyhez, macskánk már puszta adottságai miatt is nagyobb előnyt élvez, hogy határokat feszegetve kalandozzon a rendelkezésre álló területen. Ettől függetlenül fontos meghatározni a lakásban egy olyan helyet, amely kedvencünk birodalma! Ez legyen az ő alvós kuckója, ahol kipihenheti az egész napos lustulás vagy kreatív felderítés fáradalmait.

macska a laptopon

A tálkák, mint design kiegészítő
Az etető-és itató táljukat mindenképpen olyan helyre tegyük, ahol az állat számára könnyen hozzáférhető, azonban nem jelent akadályt számunkra a közlekedés szempontjából. Amennyiben esztétikai érzékenységünk arra indít, kreatív módon is kihasználhatjuk a helyzetet, hogy a funkció mellett az eszközök érdekes, színes, lakásunk stílusához illő dekor elemként szolgáljanak.

etető tálka

Ha a macska ágyunkon feni a körmét
Amikor meglátjuk, hogy a macska legszebb bútordarabjainkon feni a körmét, akkor azért már a mi hátunkon is feláll a szőr! A macskákat sajnos szinte lehetetlen leszoktatni erről, így hát nekünk kell lépéseket tenni, ha már a kaparófa sem válik be! Praktikus és dekoratív megoldás, ha kovácsoltvas ágyat választunk magunknak.

Színes szőrök szerte-széjjel
A lehullott szőrök bizony meglátszanak mindenen, így fordulhat elő, hogy fekete takarónk vadonatúj mintázatot kap a fehér a színű macskaszőrnek köszönhetően. Válasszunk olyan árnyalatú garnitúrát, szőnyeget és ágytakarót, amely hasonló szőrzetük színéhez. A szín azonban nem minden, az anyagok között is érdemes válogatni! Kerüljük a műszálas kiegészítőket, mert az feltölti négylábúak szőrét, és nem feltétlenül jó, ha aztán szikrázni fog közöttünk a levegő.

fekete macska fehér ágyon

Falra szerelhető polcrendszerek
Ha kalandorunk felfedezési vágya csillapíthatatlan, akkor meg kell barátkozunk annak gondolatával, hogy a legváratlanabb helyekre is fel fog mászni! Gyanakvóak lehetünk hát, ha hirtelen leesnek az ablakból a virágok, potyognak a polcról a poharak, és ha már tényleg elgondolkodunk rajta, hogy talán inkább a könyveket is a földön kellene tartani, akkor itt a megoldás! A falra szerelhető polcrendszer zseniális lehetőség arra, hogy a macsekok is boldogan kóricáljanak a lakásban, nekünk pedig nem kell készenlétben állnunk, hogy mikor esik rá megint valami a fejünkre.

macska polcon

Ha otthonunkat mégis meghagynánk macskamentes övezetnek, akkor kárpótoljuk magunkat ez nagy, puha párnával!

Forrás: catsmob.com, notonthehighstreet.com, trendhunterstatic.com, housetohome.media, grandmashomeremedies.com, humorsharing.com

Olvastad már?
Mindent a függönyökről!
Padlóanyag trendek

No Comments

Post A Comment