A nappali lelke: a kanapé helye

A nappali lelke, a kanapé helye

A nappali lelke: a kanapé helye

Hová tegyük a kanapét a nappaliban?

Mikor megjön a villanyszerelő, sokszor kerülünk bajba, hiszen azt sem tudjuk, hogy hová lenne érdemes tennünk a TV-t. Ehhez próbálunk néhány tippet adni, hogy mi az ideális elrendezés.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

1. Mire lesz használva a nappali?

Családnak, társaságnak, TV nézésre, stb. Rengeteg variáció felmerül, a legfontosabb kérdés itt az, hogy melyik kap nagyobb szerepet. Ha inkább TV nézés lesz, akkor mindenképpen a TV-vel szemben kell elhelyezni a kanapét. Amennyiben inkább családi eseményeknek, társaságnak vendéglátásra, akkor két kanapét érdemes egymással szembe fordítani, a TV-t pedig oldalra tenni.

Egymással szembe fordított kanapé

2. Mekkora terünk van, az mit enged meg?

Többféle méretű kanapé létezik, de ha TV-vel szemben rakjuk le, fontos a távolság. Ideális esetben ez kb. 3 méter, de ez függ a TV típusától és méretétől. A TV alapján ki lehet keresni, hogy mi az a pont jó távolság, amitől valódi lesz a mozi élmény.

Azonban, ha nincs TV vagy nem ez kapja a fő szerepet, akkor tartsuk meg azokat a méreteket, ami mellett még kényelmesen el lehet sétálni, esetleg lerakodó asztalt tenni mellé.

3. Hogyan ne helyezzük el a kanapét?

Kevesen szeretik, ha mögöttük járkálnak, így kanapét általában érdemes fal mellé vagy annak közelébe tenni. A TV-re is ugyanez érvényes, ritkán jó, ha ablak van mögötte. A térbe állított kanapé mögé viszont lehet tenni konzolasztalt, paravánt, valamilyen dekorációt, hogy csökkentsük a védtelenség érzését, ahogy TV mögé is lehet bútort vagy falat húzni.

Kanapé falnak háttal

A fenti kérdéseket megválaszolva általában kirajzolódik, hogy hová érdemes tenni a kanapét, azonban van, hogy még így is több lehetőség közül tudunk választani. Ebben az esetben az alábbi tippek jól jöhetnek.

  • Ne használjuk tér kitöltésére a kanapét egy hosszúkás helyiségben, inkább alakítsunk ki olvasósarkot vagy gyereksarkot, hiszen az sem praktikus, ha középen túl nagy tér marad, mert elvész a tér intimitása.
  • L alakú kanapé helyett két különálló kanapét is vehetünk, a használattól függ, hogy melyik praktikusabb.
  • Hagyjunk lábteret a dohányzóasztal és a kanapé között, inkább használjunk oldalt lerakó asztalt, ha más nem fér.

Kanapé lábtér

  • A kanapé mellett jól jöhet egy fotel is, ezek térbe állítva is jól mutatnak, akár egy állólámpával együtt.
  • Ha ágyazható kanapét választunk, gondoskodjunk arról, hogy az valóban kihúzható legyen.
No Comments

Post A Comment